23948sdkhjf

Elf Development og Arkitema skaber nyt byområde

Syd for Novozymes kommende forskningscenter har Lyngby-Taarbæk Kommune netop givet grønt lys til opførelsen af 244 boliger i et nyt byområde, der får navnet ”Trongården”.

Den 55.200 kvadratmeter store grund er solgt til ejendomsudvikleren ELF Development, som i samarbejde med Arkitema vil skabe en blandet bebyggelse med huse i et, to og tre plan – og med plads til både familier, par og singler.

- Det er enestående og nok også sidste gang, vi får mulighed for at bringe et større område i spil til et nyt rækkehuskvarter, da de resterende grønne arealer nu bevares som en rekreativ kvalitet i Hjortekær. Det betyder også, at de nye boliger får en unik beliggenhed. Samtidig er det kommende projekt Svanemærket, af høj kvalitet og skaber en god variation og balanceret byudvikling, som passer rigtigt godt ind i det grønne område, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani.

Hos Arkitema, der skal tegne både boligerne og de omkringlæggende grønne områder, er ambitionen at skabe et område, der skiller sig ud.

Ned gennem Trongårdens byområde skabes et rekreativt, grønt strøg, som kobler sig på Novozymes aktivitetssti nord for området. Dette grønne strøg er tænkt som et rekreativt område, der motiverer til leg, dyrkning og bevægelse.

- Bebyggelsen bliver som en lille urban landsby. Her er stor diversitet i boligtyperne, små snoede veje, grønne områder og lommer, som binder stedet sammen. Området bliver uden tvivl eftertragtet, og derfor er det også vigtigt for os, dels at lave et byområde, hvor der er plads til at leve livet, og dels skabe boliger, der kommer til at gøre en forskel for de mennesker, der bor i dem, siger partner i Arkitema, Mette Julie Skibsholt.

Bebyggelsen kommer til at bestå af cirka en 1/3 private udlejningsboliger og 2/3 ejerboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359