23948sdkhjf

Amerikansk kovending forsinker dansk entreprenør i Grønland

En større ombygning af en boligblok på Thule-basen i Grønland bliver forsinket i et år, fordi amerikanerne har valgt amerikansk transport

Det danske entreprenørfirma Adserballe og Knudsen Greenland må lægge en cirka 150 mio. kroner dyr ombygning af en tre-etagers ejendom på Thule-basen i Grønland på is til næste sommer, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad. 

Det skyldes, at det amerikanske forsvarsministerium med kort varsel har valgt en anden skibstransportør til at fragte byggematerialer fra Danmark til Thule-basen i Nordgrønland

Bevillingerne til det nye rederi og de ekstra udgifter har man ikke kunnet få igennem i tide, så skibet kunne nå til Thule-basen fra Danmark indenfor det tidsrum, hvor det er muligt at besejle basen. 

- Vi er skam fortsat på kontrakt med Thule Basen og det amerikanske forsvarsministerium. Det betyder for os, at projektet er udsat, fordi vi ikke kan nå at få materialer herop i år. Det vindue, der er vejrmæssigt muligt at sejle herop i, kunne man ikke nå, fordi ekstrabevillingen ikke kunne nå igennem i tide, siger direktør Niels Laursen fra Adserballe & Knudsen Greenland til Licitationen – Byggeriets Dagblad. 

Han har ikke noget bud på, hvad forsinkelsen kommer til at koste.

Læs hele historien hos Licitationen - Byggeriets Dagblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094