23948sdkhjf

61 byggekonkurser i juni

Positive konjunkturer begynder at smitte af på konkurstallene i bygge- og anlægsbranchen.

Så er der kommet konkurstal for juni. Danmarks Statistik oplyser, at der har været 61 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i juni.

Det bringer det samlede antal konkurser i første halvår op på 365, hvilket er 26 procent færre end i 2016.

- Det er gået utroligt trægt med at få konkurstallene ned ovenpå den lange krise, som vi ellers lagde bag os for et par år siden. Vi blev skuffede sidste år, men nu ser det endelig ud til, at vi lander på et betydeligt lavere antal konkurser, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

Tendensen er, at niveauet i øjeblikket er stabiliseret i omegnen af 60 konkurser om måneden. Det har været det overordnede billede hele året, og sammenlignet med sidste år er det ikke et dårligt billede, mener Andreas Fernstrøm:

- Hvis vi ser fremad, så har vi en forventning om, at de positive konjunkturer smitter af på bygge- og anlægsbranchen og giver yderligere fremgang. Vi forventer derfor også, at vi inden for de kommende år vil se yderligere fald i antallet af konkurser. Men det er der altså også plads til, da niveauet i et historisk perspektiv stadig er højt, lyder det fra Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094