23948sdkhjf

Byggeriet kårer Danmarks bedste offentlige betaler

Dansk Byggeri tackler problematikken omkring offentlige betalere på en ny måde. Organisationen har ladet medlemmerne afgøre, hvem der er bedst til at betale til tiden.
Thisted Kommune er den offentlige myndighed i Danmark, der er bedst til at betale sine regninger til tiden.

Det mener i hvert fald medlemsvirksomhederne hos Dansk Byggeri, som for nylig blev bedt om at vurdere de offentlige kunders evne til at betale sine leverandører:

- Ved at kåre Thisted Kommune til Danmarks bedste betaler, ønsker vi at sætte fokus på problematikken omkring offentlige betalere på en ny og lidt anderledes måde. Og jeg håber, at Thisted Kommune vil dele sine erfaringer på området, så andre kommuner og offentlige instanser kan blive lige så gode til at betale regningerne til tiden, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

70 % af alle regninger betales for sent
Længere tids dialog med Kommunernes Landsforening har ikke haft den ønskede effekt, og derfor har Dansk Byggeri taget nye midler i brug for at nedbringe antallet af ubetalte regninger.

Over sommeren har organisationen således arbejdet på at kåre Danmarks bedste offentlige betaler ved at opfordre medlemsvirksomhederne til at dele ud af deres erfaringer med de offentlige myndigheder, der har formået at betale regningerne til tiden og dermed kan virke til inspiration for andre offentlige myndigheder:

- Det er meget vigtigt for vores medlemmer, at få deres penge rettidigt. 70 % af alle de regninger, som vores medlemmer sender ud, bliver betalt for sent og det belaster virksomhedernes økonomi ekstremt meget i disse tider, siger Michael H. Nielsen.

Over 1,3 mia. kroner i udestående
For sene betalinger fra offentlige og private kunder har gennem længere tid lagt stort pres på virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen.

Dansk Byggeris seneste opgørelse viser, at virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har over 1,3 mia. kroner udestående hos det offentlige.

Det medfører renteomkostninger for over 130 mio. kroner årligt og er med til at presse de i forvejen trængte virksomheder yderligere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157