23948sdkhjf

Byplanprisen 2010 har fundet sin vinder

Dragør Kommune har med succes arbejdet på at løse fremtidens klimaudfordringer. Projektet er netop blevet belønnet med Byplanprisen 2010.
Dragør en både en lille og lavtliggende kommune. Derfor er det på en gang meget imponerende og meget indlysende, at netop Dragør har taget udfordringerne omkring det åbne land og klimaet på sig.

Kommunen var hurtigt ude efter kommunalreformen og valgte at sammentænke det åbne land og klimatilpasning allerede i planstrategi 2007.

Den blev i 2008 fulgt op af et temahæfte kaldet ”Grøn/blå plan”. I 2009 kom klimastrategien, og i maj 2010 blev kommuneplanen vedtaget med den Grøn/blå plan indarbejdet. Den plan er netop blevet belønnet med Byplanprisen 2010.

Tre projekter med i opløbet
Der var tre nominerede til Byplanprisen 2010: Vejle Kommune for arkitekturpolitik i praksis, København og Frederiksberg Kommuner for ”Nørrebroruten” og endelig Dragør kommune for en grøn-blå plan og klimatilpasning i kommuneplanen.

I vinderprojektet søger Dragør Kommune at udnytte regnvand og midlertidige oversvømmelser som en positiv ressource.

Midlertidige oversvømmelser i kystlandskabet ses således som en attraktion og en ressource. I stedet for at bygge diger alle vegne arbejdes der med et digekoncept, som mange steder giver plads til et kystforland med øget biodiversitet.

Forhøjning af de eksisterende diger og placering af nye diger vil i fremtiden skabe en inddeling af kommunen i områder med tre forskellige beskyttelsesniveauer; høj beskyttelse, hvor vandet holdes ude (de bynære landskaber); middel beskyttelse, hvor oversvømmelser oftere vil forekomme (skov og åbent land); og endelig det havpåvirkede dynamiske kystlandskab.

Om prisen
Byplanprisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.

Prisen bliver hvert år overrakt på Det Danske Byplanmøde og uddeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

Læs mere om Dragørs klimastrategi på kommunens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095