23948sdkhjf

International hæder til Rambøll

Brug af geografiske data udløser prestigefuld pris
Ingeniørkoncernen Rambøll har fået en global pris for at være ”et fyrtårn i ingeniørbranchen” og bruge GIS (geografisk informationssystem) til blandt andet at kortlægge Californiens grundvand og hvilke dele af København og New York, der er mest udsatte for oversvømmelser.

Det er det verdensomspændende amerikanske firma Esri, som står bag GIS-systemet, der uddeler den prestigefulde, internationale Esri Special Achievement in GIS Award til Rambøll for virksomhedens arbejde med brug af GIS i digitale løsninger, fremstilling af geografiske kort og analyser af geografisk information. Rambøll modtager prisen i konkurrence med 100.000 virksomheder globalt, og det er kun syvende gang, at en dansk virksomhed modtager prisen, konstaterer Rambøll i en pressemeddelelse.

- Vi har implementeret Esris GIS-platformen globalt i organisationen på tværs af 35 lande, så alle vores medarbejdere i dag har adgang til GIS-platformen. Esris pris er en stor anerkendelse af vores indsats for at standardisere den måde, vi arbejder med GIS i hele organisationen og sammen med vores kunder. I dag bruger flere end 1.000 medarbejdere i Rambøll den samme Esri GIS-platform, siger Bo Grave, innovations- og digitaliseringsdirektør i Rambøll i Danmark.

GIS anvendes til analyse og visualisering af geografisk information. Med GIS kan man danne sig et overblik over data som infrastruktur, bebyggelse, vand, jordbundsforhold, bevoksning med mere. Kobling af data til et digitalt kort gør det muligt at afdække geografiske sammenhænge i data, og dermed kan hidtil ukendte mønstre fremtræde klarere og fremme kommunikationen.

Rambøll bruger blandt andet GIS til at kortlægge grundvandet i Californien og hjælpe de californiske myndigheder med at få et bedre overblik over den tørkeramte stats grundvandsressourcer og dermed muligheden for at udnytte fersk grundvand i drikkevandsforsyningen.
Rambøll har også anvendt GIS til at kortlægge, hvor København lokalt er mest udsat for oversvømmelser i forbindelse med arbejdet på Københavns skybrudsplan og er i gang med et lignende projekt i New York.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063