23948sdkhjf

Nybyggeri holder gang i byggebeskæftigelsen

Stigning i beskæftigelsen i andet kvartal af 2017, viser tal fra Danmarks Statistik.

Byggebeskæftigelsen er steget med 3,5 procent fra 2. kvartal 2016 til 2. kvartal 2017. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som byensejendom.dk har kigget på.

Tallene viser en stigning i beskæftigelsen på 2,5 procent i årets første seks måneder, svarende til 5600 flere beskæftigede personer i byggebranchen sammelignet med samme periode i 2016.

Vækst i nybyggeri
Det især er nybyggeriet, der holder gang i beskæftigelsen, viser tallene fra Danmarks Statistik. 

- Det kommer næppe som en overraskelse, at det især går godt inden for nybyggeriet, hvor beskæftigelsen i 1. halvår ligger godt 9 procent højere end sidste år. Her er det især byggeprojekter i storbyerne, der driver værket, siger Andreas Fernstrøm, der er analysechef i Dansk Byggeri til byensejendom.dk

I nybyggeriet er der sket en stigning i beskæftigelsen på 3900 personer sammenlignet med året før, svarende til en fremgang på 10,1 procent.

Stigningen er mest markant hos vvs-installatører, maler- og glarmestre, anden bygge- og anlægsvirksomhed, byggeentreprenører og tømrermestre, der alle steg med mere end 4,5 procent.

Anlægsentreprenører og el-installatører havde mindre udsving i beskæftigelsen i 2. kvartal 2017 i forhold til andet kvartal 2016, mens der var et fald på 2,4 procent for murermestre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093