23948sdkhjf

Stort Grenaa-projekt kører videre trods leverandør-konkurs

Opførelsen af Grenaa Varmeværks 165 millioner kroner store flisfyrede varmeværk er ramt af leverandør-konkurs.

Det er leverandør af de to flisfyrede kedler Weiss i Hadsund, der er taget under konkursbehandling. Det oplyser direktør Michael Engsted fra Weiss, eller Aktieselskabet af 17. juli 2017, som det konkursramte selskab har skiftet navn til.

I første omgang forsøgte kedel-leverandøren sig med en rekonstruktion, men det lykkedes ikke og nu hedder det altså konkursbehandling.

Fortsætter selv
I forbindelse med rekonstruktionsbegæringen i juli indstillede Weiss arbejdet med de store kedler, men resten af aktørerne på byggepladsen fortsatte ufortrødent.

Direktør hos Grenaa Varmværk Søren Gertsen tager derfor det hele meget stille og roligt.

- Nu kan vi få færdiggjort bygningen, og det går oven i købet nemmere, mens arbejdet på varmekedlerne ligger stille. Akkumuleringstanken er allerede færdiggjort, og selve transmissionsledningen mellem flisværket og Energivej er tæt på at være færdig. Alt andet kører altså efter tidsplan og budget, skrev han tilbage i juli på varmeværkets hjemmeside.

Det var efter rekonstruktionsbegæringen – Nu fortæller Søren Gertsen at man, efter nyheden om, at rekonstruktion er blevet til konkurs, nu selv fortsætter arbejdet med at færdiggøre kedelentreprisen.

Kedlerne er på plads
De to 15 MW store kedler fra Weiss er dog allerede på plads i byggeriet. Det kom de i uge 16.

- De nye kedler til Grenaa Fjernvarme blev leveret og indhejst i uge 16. I den kommende tid vil opførelsen af kedelbygningen foregå rundt om kedlerne. Bagefter bliver maskinanlægget færdigmonteret, fortalte salgsdirektør John Martin Myrup fra Weiss tidligere på året til Energy Supply.

Grenaa Varmeværks nye anlæg består ud over de to kedler af en varmepumpe, der skal være med til at optimere udnyttelsen af den anvendte flis. Derudover opføres en ny akkumuleringstank på 23,5 meter og en 55 meter høj skorsten

Det er Arkikon, der er arkitekt på projektet, mens Cowi er totalrådgiver. Den nye absorptionsvarmepumpe leveres af EneXio ApS, mens byggearbejdet udføres i hovedentreprise af Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S. Bascon varetager bygherrerådgivningen

Byggeriet skal efter planenstå færdigt med udgangen af 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078