23948sdkhjf

Mindst 200.000 bygninger har et dårligt energimærke

540.000 af alle danske bygninger er i dag udstyret med et energimærke, og cirka 200.000 af dem har energimærke E eller dårligere, hvilket indikerer, at de trænger til energirenovering.

Det fremgår af nye tal fra Dansk Byggeris årlige energianalyse.

Antallet af energimærkede bygninger er steget med 120.000 i løbet af de seneste to år, men to tredjedele af landets bygninger er fortsat ikke udstyret med et energimærke. Dermed er potentialet for energirenovering med al sandsynlighed langt højere.

- Der er stadig mere end én million bygninger, som ikke har et gyldigt energimærke, så de cirka 200.000 bygninger med et energimærke E eller lavere er et lavt tal, i forhold til hvor mange bygninger der i virkeligheden trænger til at blive energirenoveret, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen i en kommentar til undersøgelsen.

De danske bygninger udgjorde i 2015 en formue på cirka 4.144 mia. kroner, svarende til 66 procent af landets formue. Bygninger skal løbende vedligeholdes, og hos Dansk Byggeri fremhæver man, at energiforbedringer er markant billigere at realisere, hvis de udføres, når man alligevel er i gang med at renovere.

En udfordring er imidlertid, at mange boligejere ikke kender, eller fejlvurderer, den energimæssige stand af deres hus og derfor heller ikke overvejer mulige energibesparelser. Således viser en undersøgelse fra 2016, at blot 13 procent af boligejerne, at deres bolig er i dårlig energimæssig forfatning, mens 37 % procent af energimærkerne kan klassificeres som dårlige.

Omkring 50.000 af bygningerne med energimærke E eller dårligere ligger i landets yderområder.

ligger en stor opgave i at få de bevaringsværdige huse i yderområderne, som er sværest at sælge, op på en energimæssig god stand, konstaterer Camilla Damsø Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093