23948sdkhjf

Trio vil bygge Danmarks billigste passivhus

Fjordbak Byg, Bjerg Arkitektur og Bygma er gået sammen om projektet ”Nordic Living”, som har til formål at fremme danskernes interesse for at bygge energirigtigt.
Inden længe stikkes spaden i jorden til dét, der helst skal blive Danmarks billigste passivhus.

Med projektet ”Nordic Living” vil Fjordbak Byg, Bjerg Arkitektur og Bygma opføre et 195 m² stort etplanshus i Hjørring til en m²-pris på under 11.000 kroner.

Målet er at gøre op med opfattelsen af, at det er en dyr affære at bygge et passivhus:

- Der er desværre stadig mange, der tror, det er for dyrt at bygge energirigtigt, siger Morten Kvist, der er direktør i Bygma Hjørring og tovholder på projektet.

Kan føre til flere ”Nordic Living”-huse
Idéen om at bygge Danmarks billigste passivhus til privat brug startede for over et år siden. Projektet er nu så fremskredent, at der kun mangler en byggetilladelse, før idéen kan blive en realitet.

Ifølge tidsplanen skal det første spadestik til det moderne og minimalistiske passivhus tages i løbet af efteråret, mens huset skal stå færdigt 1. april 2011.

Huset vil løbende blive brugt til forskellige seminarer målrettet både forbrugerne og den professionelle håndværker. Herefter skal det efter planen sælges til en privat familie:

- Vi håber selvfølgelig, at både byggebranchen og forbrugerne bliver opmærksomme på fordelene ved passivhuse, så der i fremtiden kan opføres endnu flere Nordic Living-huse, siger Morten Kvist.

Trælaster og byggemarkeder skal kunne rådgive
Hos Bygma Hjørring er man selv i fuld gang med at forberede sig til en fremtid med passivhuse og energirigtigt byggeri.

I løbet af det næste stykke tid skal flere medarbejdere således gennemgå et uddannelsesforløb, så de bedre kan rådgive kunderne om passivhusbyggeri; bl.a. i forhold til valg af materialer:

- Jeg er nemlig sikker på, at det i fremtiden bliver endnu vigtigere, at trælaster og byggemarkeder kan rådgive om især lavenergibyggeri, slutter Morten Kvist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096