23948sdkhjf

Nye investorer til Bach Gruppens megaprojekt

Byudviklingsprojekt på Islands Brygge vokser med 97 ungdomsboliger og en Rema 1000-butik.

Aftaler med KAB og Rema 1000-kæden om 97 almene ungdomsboliger og en dagligvarebutik bringer Bach Gruppen et skridt nærmere realiseringen af Bryggens Bastion – et helt nyt kvarter med byggeri for 5 mia. kroner med boliger og erhverv klos op ad Islands Brygges metrostation og Københavns Universitet.

Svenske Heimstaden AB investerede tilbage i februar 1,2 mia. kroner i to karréejendomme samt det mindste af to planlagte tårnhuse på henholdsvis 86 og 99 meter.

Med de seneste aftaler med KAB og Rema 1000 er der nu fundet finansiering til over en fjerdedel af det samlede projekt.

- Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach fra Bach Gruppen i en pressemeddelelse.

Bidrager til en mangfoldig by
Bryggens Bastion er ikke omfattet af regler om almene boliger, men Bach Gruppen har indgået en aftale med Københavns Kommune, der finansierer en del af grundkøbet. På den måde bliver foreløbig ti procent af boligerne i det kommende kvarter almene ungdomsboliger.

Boligselskabet KAB overtager de 97 ungdomsboliger, når de er klar til indflytning i løbet af første halvår af 2019.

- Vi har fået god hjælp fra Københavns Kommune, og vi er samtidig glade for, at Bach Gruppen som privat projektudvikler har inviteret almene boligselskaber indenfor – bebyggelser med både almene og private projekter er med til at skabe en mangfoldig by, og vi får adgang til arealer, hvor vi ikke har økonomisk mulighed for at bygge på egen hånd, siger byggechef Michael Nielsen-Elgaard.

1.000 nye boliger
”Bryggens Bastion” ligger omkranset af Njalsgade, Ørestads Boulevard og Amagerfælledvej og skal realiseres over en periode på 8-10 år. Lokalplanen giver mulighed for at bygge i alt 125.000 kvadratmeter, hvoraf cirka 75 procent bliver boliger.

Der er hovedsageligt tale om lejligheder i familiestørrelse, men også by- og rækkehuse – samt altså ungdomsboliger. Resten af det bebyggede areal vil rumme butikker, cafeer, institutioner og erhverv med mulighed for blandt andet et hotel.

- Planen er løbende at sælge dele af projektet fra, og vi budgetterer med boligpriser, som trods den centrale beliggenhed er noget lavere end det højeste, man ser i hovedstaden, siger Anders Bo Bach. 

Bach Gruppen lægger vægt på at skabe et attraktivt, grønt boligkvarter med varierede pladser eller byrum og gode forhold for cyklister. Biler holder udelukkende til i p-kælderen og på vejene uden om kvarteret. 

Masterplanen for området er udarbejdet i et samarbejde mellem tegnestuerne Arkitema, Tredje Natur og Polyform. De første bygninger, som nu realiseres, er tegnet af Arkitema og Entasis.

Navnet ”Bryggens Bastion” er en reference til nabogrunden Faste Batteri, som i gamle dage var et militært øvelsesområde og skydebane for kongens soldater. Som led i projektet bliver det fredede militære fortidsminde reetableret som bypark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094