23948sdkhjf

Svenskere køber dansk ejendomsgigant

En af landets største ejendomsadministratorer overtages af Newsec

Det svenske ejendomsselskab Newsec køber alle aktier i Datea, der er en Danmarks største inden for ejendomsadministration og forvaltning af ejendomme.

Sælgeren er ejendomsselskabet Dades, og med købet bliver Newsec en af de største i Danmark, hvilket samtidig styrker selskabets position i i Norden.

Dades’ adm. direktør, Boris Nørgaard Kjeldsen, lægger ikke skjul på, at Datea med de nye ejere får flere muligheder for at vokse i nye retninger og samarbejde med internationale investorer og netværk.

- Det er det rigtige tidspunkt for Datea at skifte ejere lige nu - både fra et markedsperspektiv og fra et forretningsstrategisk perspektiv. Vi har modtaget flere tilbud på samme niveau, men for os, som også er en af Dateas største kunder, var det vigtigt at finde en ny ejer, der kender og har et langsigtet engagement i virksomheden, siger Boris Nørgaard Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Er allerede i Danmark
Newsec yder allerede ejendomsrådgivning i Danmark gennem selskabet Newsec Egeskov & Lindquist, men har længe været på udkig efter et dansk opkøbsemne inden for ejendomsforvaltning.

Med tilføjelsen af Datea får den svenske ejendomsgigant ejendomme for 287 mia. kroner under administration og 1.400 ansatte.

- Som Nordeuropas fuldservice-ejendomsselskab har det kun været et spørgsmål om tid, før vi kunne træde ind på det danske marked med vores tilbud om asset management (forvaltning af investeringer, red.) i forbindelse med ejendomme, udtaler Björn Lindeborg, der er adm. direktør i Newsec Property Asset Management.

Fremover vil services inden for Property Asset Management i Danmark blive ydet under Newsec-brandet som Newsec Datea og Flemming B. Engelhardt vil være direktør for den virksomhed.

Godt 20 procent af Dateas omsætning og cirka 1.000 kunder er inden for boligudlejningsejendomme. Datea omsatte i regnskabsåret 2015/2016 for 312,8 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093