23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter fejrede et hattrick

Ud af de seneste ti nye fodboldstadions i Danmark har Årstiderne Arkitekter tegnet de tre: I Herning, i Vejle – og senest i Silkeborg, hvor Jysk Park netop er indviet.

Det var med mere end almindelig faglig stolthed, at arkitekt og grundlægger Per Laustsen og administrerende direktør Torben Klausen fra Årstiderne Arkitekter for nylig deltog i indvielsen af Danmarks nyeste superliga-stadion; Jysk Park i Silkeborg.

Arkitektfirmaet har været med til at bygge hele tre ud af de seneste ti nye stadions i Danmark. I Herning, hvor den nu afdøde arkitekt og medejer, Henrik Kousgaard, tegnede og stod i spidsen for opførelsen af MCH Arena. I Vejle, hvor Årstiderne Arkitekter var med på teamet bag byggeriet af byens nye fodboldstadion. Og altså senest i Silkeborg, hvor arkitekt og grundlægger af Årstiderne Arkitekter, Per Laustsen, har stået i spidsen for designet bag Jysk Park:

- Jamen, det er en kæmpe tilfredsstillelse at se Jysk Park færdig. Det er da drømmen at få lov til at tegne et stadion til sin egen by og den klub, hvor jeg selv har spillet, siger Per Laustsen i en pressemeddelelse.

Åbner sig mod omverdenen
Det er tre år siden, han slog de første streger til det stadion, som nu har rejst sig langs motorvejen og skænket Silkeborg en helt ny profil for de mange, der passerer på den travle hovedfærdselsåre et langt indkast på den anden side af træerne.

Det nye stadion er tænkt, så det matcher naboen, håndboldarenaen Jysk Arena. I Per Laustsens arkitekthoved handler det om at ’læse’ området, så fladerne på håndboldhallen eksempelvis passer med fladerne på det nye stadion.

- Jeg har tænkt meget over gennemsigtigheden. At stadion åbner sig ud mod omverdenen, selv om du som beskuer ikke har adgang. Du kan stå ved hovedindgangen til foyeren og se superligaspillerne træne inde på banen, og når der ellers er 1000 lux ned over banen, virker det som om, der er lys i store vinduer. Det har jeg det godt med, fortæller Per Laustsen.

Ambition om flere stadions
Sammen med resten af virksomheden satser både han og direktør Torben Klausen, at referencerne fra Herning, Vejle og Silkeborg kan gøre Årstiderne til arkitekt på flere sportsarenaer i fremtiden.

- I Silkeborg var det ikke længere tilfældigt, at vi vandt konkurrencen. Vi har nu opbygget så meget erfaring, og den kan med garanti bruges, hvis der skal bygges andre stadions. I Danmark eller i Norden, vurderer Torben Klausen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125