23948sdkhjf

Boasbyg får oprejsning i Pressenævnet

Tømrermester André Boas, Boasbyg ApS i Kongens Lyngby, blev hevet gennem mediemaskinen efter en dokumentarserie med titlen ”Danmark mod Østeuropa”.

Ifølge tømrermesteren havde han indvilget i at deltage i en udsendelse om arbejdsliv i Danmark, så han blev overrasket, da han senere erfarede, at udsendelsen i virkeligheden drejede sig om en sammenligning af østeuropæisk og dansk arbejdskraft.

André Boas rejste efterfølgende sagen for Pressenævnet. Her har han nu fået medhold i nogle af sine kritikpunkter.

Pressenævnet er enig med André Boas i, at han ikke kunne siges at have givet tilladelse til at bringe optagelser med den vinkel, som TV 2 valgte. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af TV 2.

TV 2 skriver til Ekstra Bladet i en e-mail, at man fremadrettet vil være ekstra opmærksomme på ordlyden, når man udarbejder kontrakter og er i dialog med medvirkende i den type programmer.

”Vi er samtidigt tilfredse med, at Pressenævnet ikke har givet André Boas medhold i hans andre klagepunkter om, at der skulle være misvisende oplysninger i programmerne, og at vores eksperter ikke skulle være uvildige”, fremhæver TV2 i mailen til Ekstra Bladet.

Udsendelsen ”Danmark mod Østeuropa” løb over skærmen i januar - med store økonomiske og menneskelige omkostninger for André Boas, som endte med at lukke sit firma, da kunderne forsvandt.

Læs Pressenævnts kendelse [url][address]http://www.pressenaevnet.dk/wp-content/uploads/2017/08/1126.pdf?x78625[/address][name]her[/name][/url]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094