23948sdkhjf

Stor totalentreprise tog livet af Falster-entreprenør

Fra millionoverskud til konkurs: "Uforudsete hændelser" på storprojekt i Køge fik torsdag Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S til at indgive konkursbegæring.

Entreprenøren bag multiarenaen i Næstved og Sophieskolen i Nykøbing Falster er gået konkurs.

Bestyrelsen i Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S valgte torsdag den 10. august at indgive konkursbegæring, og på samtlige af virksomhedens byggepladser er arbejdet indstillet med øjeblikkelig virkning.

Bestyrelsesformand Svend-Aage Dreist Hansen oplyser i en pressemeddelelse, at årsagen til konkursen er ”uforudsete hændelser og komplikationer” i forbindelse med Etape 2 af det såkaldte Stationsområde i Køge, hvor Byggefirmaet Brdr. Pedersen har arbejdet som totalentreprenør for TK Development.

Her har virksomheden fra Nørre Alslev på Falster siden 2015 været i gang med at opføre seks bygninger med 14.300 kvadratmeter til bolig og erhverv. Der er tale om en totalentreprise til knap 140 mio. kroner.

- Konkursen vil påvirke alle involverede parter, hvilket er meget beklageligt, siger Svend-Aage Dreist Hansen.

Fremtiden tegnede ellers lys, da Byggefirmaet Brdr. Pedersen i sommeren 2015 lukkede regnskabsbøgerne for regnskabsåret 2014/15.

Resultatet var et overskud på mere end 7 mio. kroner før skat. Og med Stationsområde-projektet i Køge i ordrebogen – firmaets hidtil største opgave – var troen på fremtiden stor.

- Vi har positive forventninger til det kommende år. Men der skal arbejdes hårdt hver dag for at holde den høje kadence, vi har haft i virksomheden det seneste år, sagde stifter og direktør Martin René Pedersen i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet i november samme år.

Siden har indtjeningen i selskabet taget et voldsomt dyk. Regnskabsåret 2015/16 blev afsluttet med et beskedent overskud på 0,18 mio. kroner, og den negative udvikling kulminerede i denne uge, hvor ledelsen ikke så anden udvej end en konkurs.

Af pressemeddelelsen fra bestyrelsesformand Svend-Aage Dreist Hansen fremgår det, at konkursen ikke får nogen betydning for søsterselskabet Brdr. Pedersen Byg ApS, som fortsætter sine aktiviteter, herunder boligbyggeriet Nicolines Have i Strøby Egede mellem Køge og Herfølge.

Licitationen - Byggeriets Dagblad vil følge op på sagen i de kommende dage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093