23948sdkhjf

Billedserie: Nye Ørestadsboliger bryder med den store skala

Individuelle ’kuber’ – stablet forskudt oven på hinanden – er det nyeste bidrag til udviklingen af Københavns Ørestad. Se de helt nye billeder her.

Med Adept og Moe som henholdsvis arkitekt og ingeniør har Ejendomsselskabet Kubehusene netop afsluttet byggeriet af 82 boliger på Robert Jacobsens Vej i Københavns Ørestad.

”Kubehusene”, som byggeriet er døbt, er designet med målet om at skabe balance mellem visionen for byliv og identitet i Kanalkvarteret – samt bygherrens ønske om at optimere forholdet mellem byggegrund og antallet af kvadratmeter.

Resultatet er en levende boligbebyggelse på 8.000 kvadratmeter, som bryder byggevolumenet op i en række individuelle ’kuber’ – stablet forskudt oven på hinanden.

- Kubehusene er egentlig opført som en relativt regulær bygningskrop med rummelige lejlighedstyper og ukomplicerede lodrette forbindelser. Men fordi de otte teglstensbeklædte kuber forskyder sig i forhold til hinanden, både lodret og vandret, opnår vi en meget varieret og legende arkitektur i bebyggelsen, forklarer ansvarlig partner hos Adept, Martin Laursen.

Kuberne bryder med oplevelsen af lange lige gadestrækninger. Samtidig er forskydningerne i facaden medvirkende til at bryde vindpåvirkningen omkring bygningen.

Byggeriet er opført i fagentreprise.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125