23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen skal bygge 200 træboliger på Sjælland

Aftale til en halv milliard kroner betyder, at Boligselskabet Sjælland opfører mindst 200 boliger i træ over de kommende år.

Boligselskabet Sjælland står foran en massiv investering i nybyggeri over de kommende år, hvor selskabet planlægger at opføre 1.400 nye boliger.

En stor del af disse bliver bygget med indervægge i træ. Boligselskabet har indgået en rammeaftale om et nyt byggekoncept med krydslamineret træ som det bærende element, som er udviklet af et team bestående af Adserballe & Knudsen som totalentreprenør, Vilhelm Lauritzen arkitekter, ingeniørfirmaet Holmsgaard og Thing Brandt Landskab.

Rammeaftalen løber i fire år og har en værdi af op mod en halv milliard kroner.

- Med aftalen har vi en fast pris i de kommende fire år. Aftalen er, at vi bygger mindst 200 boliger, siger byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland.

Digitalt producerede træhuse
Med det nye byggesystem designes husene individuelt i 3D-software og sendes herefter direkte til produktion på fabrik i Letland.

Det betyder, at Boligselskabet Sjælland fremover kan bygge langt hurtigere:

- I dag kan der gå op til 18 måneder fra aftalen med en kommune om nye boliger til byggeriet er klar til at gå i gang. Den tid forsvinder næsten helt. Der skal selvfølgelig være plads i produktionen på fabrikken, men vi snakker om at forkorte 18 måneders ventetid til en måned eller to, forklarer byggechef Per Bro

Allerede i oktober stikkes spaden i jorden til det første byggeprojekt under rammeaftalen.

I Skademosen i Trekroner ved Roskilde opfører Boligselskabet Sjælland 44 træboliger, der skal står klar til indflytning i efteråret 2018.

Byggeriet bliver opført som to bebyggelser i to etager. Boligerne varierer i størrelse fra 30 til 115 kvadratmeter.

Læs meget mere om Boligselskabet Sjællands byggeplaner og det nye træhuskoncept i torsdagens udgave af Licitationen – Byggeriets Dagblad.

16. august 2017 11.55: Tekst ændret. Det er Adserballe & Knudsen, der opfører byggerierne i totalentreprise.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109