23948sdkhjf

InterBuild skifter fokus efter markedstilpasning

Organisationen er optimeret, og nu handler det om udvikling af selskaberne Palsgaard Træ, Lilleheden og Plus. Det betyder bl.a., at holdingselskabet lukker ned i Horsens.
Efter en vellykket tilpasning til et lavere aktivitetsniveau har InterBuild A/S nu valgt at koncentrere sin indsats omkring videreudvikling af de eksisterende selskaber i porteføljen.

Koncernens datterselskaber skal udvikle sig ud fra den base, de befinder sig på nu, og det betyder, at eventuelle opkøb og fusioner fremover fastlægges i de enkelte selskabers strategier:

- De ydre omstændigheder har ændret sig markant de seneste år. Hård konkurrence og et generelt lavt aktivitetsniveau har stillet krav til koncernen. Men efter vores vellykkede omstruktureringer ser vi nu større værdi i at udvikle de enkelte selskaber frem for at realisere de synergier, der kunne være mellem dem, forklarer adm. direktør Poul B. Kirkegaard.

Lukker aktiviteter i Horsens
Som følge af den nye strategi lukker InterBuild nu ned for sine aktiviteter i kontoret i Horsens.

Poul B. Kirkegaard og koncernøkonomidirektør Morten B. Janik vil fremover medvirke til den fortsatte udvikling som medlemmer af de enkelte selskabers bestyrelser:

- Nu handler det om, at de eksisterende selskaber skal udnytte deres position og høste frugterne af de sidste par års hårde arbejde, så snart der er mulighed for det. I den forbindelse ser vi både Poul B. Kirkegaard og Morten B. Janik som store aktiver for det fremadrettede bestyrelsesarbejde i selskaberne, siger partner Niels Toft fra hovedaktionæren LD Invest Equity.

Tre stærke virksomheder
Siden august 2008 har InterBuild arbejdet hårdt på at styrke og tilpasse koncernen.

Det er blandt andet sket gennem blandt andet strategi- og procesudvikling i de enkelte selskaber, nedlukning af en række produktionsafdelinger i Letland og Danmark samt frasalg af Høeg Hagen & Co. og aktiviteter i Rumænien.

I samme periode har Palsgaard Træ fusioneret med Hydro Nail, mens Lilleheden har overtaget aktiviteterne i Laminated Wood Ltd. i England.

Ifølge Niels Toft har disse tiltag sikret InterBuilds tre selskaber en gunstig position i forhold til at udnytte de muligheder, der vil opstå både under, og ikke mindst efter, den nuværende lavkonjunktur:

- Ved hjælp af blandt andet kapacitetstilpasninger, forøget effektivitet, forbedrede processer, øget fokus på produktudvikling, frasalg og strategiske opkøb har koncernen og de enkelte selskaber udviklet sig markant. Så i dag står vi med tre stærke virksomheder, der hver især har et stort udviklingspotentiale, vurderer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079