23948sdkhjf

Byggechef om nyt bolig-koncept: Det er en revolution

Boligselskabet Sjælland har planer om at opføre 1.400 nye boliger på Sjælland, og mange af dem skal bygges af træ.

Det står klart, efter at Adserballe & Knudsen, Vilhelm Lauritzen arkitekter, ingeniørfirmaet Holmsgaard og Thing Brandt Landskab er kåret som vinder af Boligselskabet Sjællands rammeudbud med et koncept, der har krydslamineret træ som det bærende materiale.

- Det er et elementsystem med træ som det konstruktive og bærende element, der samtidig udgør vægfladen indvendigt. Udvendigt kan du ikke se, at det er et træhus, forklarer byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland.

De nye boliger får mærket ”Bolig-træ”, så det for lejerne er tydeligt at se, hvor der bygges efter det nye koncept. Indvendigt fremstår træet så vidt muligt synligt og bringes dermed direkte ind i stuen.

- Det er en revolution. De kommende beboere vil opleve varme, venlige rum med et fantastisk indeklima på grund af træets egenskaber, siger Per Bro, der beskriver konceptet som digitalt producerede træhuse.

Boligerne er ikke ens som typehuse, men designes individuelt i 3D-software og sendes direkte til produktion på en fabrik i Letland. På fabrikken bliver træstave af FSC-mærket træ sat sammen til massive, nummererede træelementer ud fra de digitale tegninger. De store elementer passer dermed nøjagtigt ind i hinanden, når de kommer frem til byggepladsen.

Det første træhus-projekt med 44 boliger skal stå færdigt i Trekroner ved Roskilde i efteråret 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11