23948sdkhjf

Glæde i Dansk Byggeri: Regeringen vil droppe smartphone-skat

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) løftede i weekenden sløret for, at regeringen, som led i den kommende skattereform, vil afskaffe beskatningen af fri telefon.

- Ordningen stammer fra en tid, hvor det måske var mere eksklusivt at få stillet en telefon til rådighed fra ens arbejdsgiver, end det er i dag, sagde ministeren lørdag til BT.

Den udmelding modtages med glæde hos Dansk Byggeri, hvor cheføkonom Bo Sandberg vurderer, at der vil ske en øget digitalisering, hvis den såkaldte smartphoneskat bortfalder:

- Det er en god nyhed for de over 500.000 lønmodtagere og selvstændige, der betaler skat af deres arbejdsredskab. Det vil også være en fordel for arbejdsgiverne, som høster gevinsten af større fleksibilitet og færre administrative byrder, siger Bo Sandberg.

Smartphoneskatten blev indført, da multimedieskatten forsvandt i 2012. De seneste tilgængelige tal for skat på fri telefon viser, at der i 2015 var 500.684 personer, der betalte skat af fri telefon. Det indebar en forhøjelse af befolkningens samlede A-indkomst med 1,139 mia. kr., hvilket ifølge Dansk Byggeris beregninger gav 502,4 mio. kr. i skattebetaling til statskassen i 2015.

En medarbejder skal betale skat af 2.700 kr. om året (i 2016 og 2017), hvis han eller hun bruger sin arbejdstelefon privat, eller hvis arbejdsgiveren betaler alle eller nogle af medarbejderens udgifter til privat telefon.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07