23948sdkhjf

Milliardudbud er ude på hospitalsbyggeri

Region Sjælland udbyder nu byggeriet af 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital i Køge

Et nyt hospitalsbyggeri er i udbud.

Denne gang er der tale om af 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital i Køge.

Udbuddet er den centrale del af opførelsen af Universitetshospitalet og rummer blandt andet 827 enestuer, 158 undersøgelsesrum og 41 operationsstuer.

- Det glæder mig, at vi nu kan udbyde byggeriet af de nye senge- og behandlingsbygninger på Sjællands Universitetshospital - det er en afgørende brik for vores sygehusplan. Samtidig kan vi være stolte over at sætte gang i et byggeri, der vil skabe masser af arbejdspladser og aktivitet i vores regionen i de kommende år, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk om udbuddet i en pressemeddelelse.

Totalentreprise på tale

Byggeriet udbydes i totalentreprise, og på baggrund af ansøgningerne udvælges tre-fire entreprenører til at deltage i en dialogfase frem mod årsskiftet.

Der ledes efter en innovativ samarbejdspartner, fortæller projektdirektør Helle Gaub.

- Vi søger en samarbejdspartner, som kan anvise de bedste og mest innovative løsninger på, hvordan vi får mest hospital for pengene. Vi har gennemført en struktureret dialog med markedet for at sikre entreprenørernes opmærksomhed og interesse, siger hun og fortsætter:

- Vi søger først og fremmest det rigtige hold, som i samarbejde med projektet kan hjælpe regionen helt i mål med at få de nødvendige funktioner bygget inden for den økonomiske ramme.

Budget på to mia. kroner

I slutningen af februar 2018 afleverer de bydende tilbud med pris, tidsplan samt beskrivelse af samarbejdet om færdiggørelse af projektet inklusiv beskrivelse af det arkitektoniske udtryk.

På baggrund af materialet vælges det hold, som skal færdiggøre og opføre byggeriet inden for den økonomiske ramme på cirka to mia. kroner.

Det samlede hospitalsbyggeri kommer til at koste fire milliarder kroner (2009-priser, red.).

Fakta om projektet:

Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital, der bliver næsten tre gange så stort, i alt 185.000 kvm.

Det aktuelle udbud omhandler 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger, der opføres i fire etaper og indeholder sengeafdelinger, akutafdeling, intensiv afdeling, ambulatorier, billeddiagnostik samt behandlingsfunktioner i form af stråleterapi og operationsafsnit.

Udbudsmaterialet offentliggøres i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088