23948sdkhjf

Historisk højt anlægsbudget i København

Frem mod 2014 investerer Københavns Kommune hele 9,8 mia. kroner i anlægsaktiviteter. I 2011 alene lyder budgettet på 1,7 mia. kroner.
Københavns Kommune kan med budgettet for 2011 præsentere et historisk højt anlægsbudget, og ifølge dagbladet Børsen betyder det op mod 9.500 nye job i de kommende år.

Blandt andet er der et helt særligt fokus på færdiggørelse af allerede igangsatte byområder:

- Det er en del af kommuneplanstrategien, og det er meget vigtigt for mig personligt, at vi får færdiggjort de områder, som vi er gået i gang med. Derfor er jeg særlig glad for denne del af aftalen, som skal sikres, at det, der er sat i gang, bliver gjort færdigt, siger overborgmester Frank Jensen.

Fem bydele med hver sin handlingsplan
Blandt de forestående anlægsopgaver er færdiggørelse af områderne Sydhavn og Ørestad samt igangsættelse af fornyelsesprojekter i Valby og Nordhavn. Desuden skal den nye bydel på den tidligere Carlsberg-grund forberedes.

De fem bydele har hver sin årlige handlingsplan for færdiggørelse, igangsætning og klargøring. Det skal bl.a. være med til at målrette de kommunale investeringer og gøre projekterne attraktive for grundejere, investorer og developere.

Mere effektiv sagsbehandling
Frank Jensen oplyser endvidere, at kommunen har indført konceptet ”Fast Track”, som skal gøre den offentlige behandling af byggesager mere smidig og effektiv.

- Med Fast Track kan eksempelvis en daginstitution, der i dag tager helt op til 53 måneder at bygge, stå klar på 27 måneder, siger overborgmesteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093