23948sdkhjf

Rådgiverbranchen ser vækst forude

Ordrebeholdningerne er på vej op, og dele af byggebranchen er på vej ud af krisen. Det er konklusionen i en ny konjunkturmåling fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).
De seneste konjunkturer for de rådgivende ingeniører viser, at ordrebøgerne er i bedring.

Aktuelt er ordrebeholdningen på det højeste niveau siden april 2008, og både øst og vest for Storebælt er der forventninger om en svag stigning i ordrebeholdningen de næste seks måneder.

Sådan lyder meldingen fra FRI i kølvandet på den konjunkturmåling, som brancheorganisationen netop har foretaget for oktober måned:

- Analysen viser desuden, at dele af byggeriet er på vej ud af den økonomiske krise. Erhvervsbyggeriet er for første gang i tre år i svag fremgang, og væksten er fortsat pæn i forhold til rådgiveropgaver på offentligt byggeri. Kun krisen i boligbyggeriet ser ud til at forsætte. Markedet trækkes endvidere af vækst inden for infrastrukturområdet, energisektoren samt eksport, siger Henrik Garver, der er adm. direktør i FRI.

Udfordringen er at skabe de politiske rammer
Forventningerne om, at faldet i ordrebeholdningerne er stoppet, giver sig også udslag i forventninger om øget beskæftigelse.

12 % af rådgivervirksomhederne forventer således at øge antallet af medarbejdere over de næste seks måneder:

- Det er en klar forbedring i forhold til konjunkturmålingen i april, og det gælder både for Vest- og Østdanmark, siger Henrik Garver og fortsætter:

- Hvis vi sammenholder rådgiverbranchens forventninger om øget vækst og beskæftigelse med regeringens forventninger om en vækst i økonomien, tør vi godt love en svag vækst blandt de rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark, lyder det fra direktøren.

Dog forventer Henrik Garver, at rådgiverbranchen vil blive påvirket negativt af de kraftigt reducerede investeringer i offentligt byggeri i 2011:

- Udfordringen er derfor at få skabt de nødvendige politiske rammer for at fremme væksten, så private virksomheder igen begynder at investere i nye bygninger og produktionsanlæg, pointerer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084