23948sdkhjf

Nu er der sorte tal hos Nobia

Koncernen bag HTH og Invita kom ud af 3. kvartal med et plus på 42 mio. SEK efter skat. Det bringer årets samlede indtjening op på 21 mio. SEK – en forbedring på over 200 mio.
Nobia offentliggjorde fredag morgen sit koncernregnskab for 3. kvartal, og efter et solidt overskud kan ledelsen nu glæde sorte tal på bundlinjen for perioden januar-september 2010.

Kvartals-resultatet på 42 mio. SEK er 5 mio. bedre end i fjor og er realiseret på trods af et fald i omsætningen på 10 % til 3,23 mia. SEK.

I alt ligger omsætningen i de første tre kvartaler på 10,48 mia. SEK mod 11,64 mia. SEK i samme periode sidste år, mens resultatet efter skat er forbedret fra -188 til +21 mio. SEK.

Fremgang i Norden
Regnskabet er Nobias første med den nye koncernchef Morten Falkenberg i spidsen, og han ser resultatet som et udtryk for positive tendenser på flere vigtige markeder:

- Efterspørgslen i den nordiske region er stigende, specielt inden for segmentet nybyggeri. I Storbritannien er lysten til at renovere påvirket af den økonomiske situation, men vi fortsætter alligevel med at styrke vores markedsposition, siger koncernchefen, som tiltrådte den 6. oktober.

På de nordiske markeder har Nobia øget salget med 10 % i 3. kvartal, primært drevet af vækst i Finland og Norge. På markederne i Storbritannien og det øvrige Europa er omsætningen til gengæld faldet med henholdsvis 1 % og 11 %.

Ved udgangen af 3. kvartal beskæftigede Nobia-koncernen i alt 8.097, hvilket er et fald på 209 personer i forhold til tre måneder tidligere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094