23948sdkhjf

Mandskab og materiel i 100 meters højde

En dobbelt byggehejs, som Ajos er i gang med at montere, bliver usædvanligt høj efter danske forhold.

På Borgmestervangen ved Nørrebro Station i København er KPC i gang med at opføre ”Uptown Nørrebro”, som kommer til at rumme cirka 500 ungdomsboliger, når det står færdigt i 2018.

Det nye byggeri er tegnet af Arkitema og består af seks mindre punkthuse samt et 29 etager højt tårn, som med sine 100 meter bliver et nyt markant vartegn i bydelen. 

MT Højgaard-selskabet Ajos er i gang med at montere første del af en dobbelt byggehejs, som kommer til at spille en meget central rolle for milliardbyggeriet.

- Det er en såkaldt twin-personhejs med en kapacitet på 2.100 kg. pr. stol. De kommer med tiden til at transportere meget andet end personer, siger teknisk chef Jørgen Saabye i en pressemeddelelse.

Byggehejsen bliver en vigtig del af infrastrukturen på byggepladsen. Den kommer både til at bringe mandskab, materialer og arbejdsredskaber op i højderne, efterhånden som byggeriet skrider frem. Netop på grund af den centrale rolle, som byggehejsen får, er opstilling og dimensionering planlagt meget nøje i samarbejde med KPC, fortæller Jørgen Saabye.

Der er tale om en hejs fra svenske Alimak, som Ajos repræsenterer i Danmark med både salg og udlejning. Hejsen er forsynet med frekvensomformer, hvilket betyder, at den starter og stopper blødt som en elevator. Det er en stor fordel for mandskabets komfort, og det skåner også materiellet for belastninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109