23948sdkhjf

Nordjysk entreprenørfirma erklæret konkurs

I sidste uge blev de 60 ansatte sendt hjem - nu er konkursen i Hirtshals Entreprenørforretning en realitet.

Længere tids usikkerhed om Hirtshals Entreprenørforretnings likviditet er endt med, at Skifteretten i Hjørring har erklæret virksomheden konkurs efter anmodning fra en kreditor.

- Jeg er først nu ved at danne med overblik over situationen i konkursboet, siger advokat Ulla Skov, som skifteretten har udpeget som kurator i konkursboet.

Medarbejderne hos Hirtshals Entreprenørforretning bliver, ifølge faglig sekretær i 3F Skagerrak, Jens Madsen, orienteret om situationen onsdag eftermiddag.

- Nu skal vi have gjort vores medlemmers krav op i form af manglende løn, optjente feriepenge og pensionsindbetalinger, og så skal de som sædvanlig afleveres til Lønmodtagernes Garantifond, siger han.

Medarbejderne blev allerede i sidste uge hjemsendt, fordi der manglede penge i kassen til at betale lønninger med.

Strid med Nordjyske Bank
Bag Hirtshals Entreprenørforretnings likviditetsproblemer gemmer der sig en strid med selskabets bankforbindelse, Nordjyske Bank, om fortsat finansiering.

- Vi kan ikke finde en langsigtet tilfredsstillende løsning med vores pengeinstitut, og vi har derfor hjemsendt omkring 60 ansatte. Mere vil jeg egentlig ikke sige på nuværende tidspunkt, sagde Chresten Dalsgaard, der var direktør og ejer i Hirtshals Entreprenørforretning, i sidste uge.

Da entreprenørselskabet i maj i år afleverede sit årsregnskab for 2016 skrev ledelsen i årsberetningen, at "selskabet er i positiv udvikling", selv om 2016 endte med et underskud efter skat på godt 700.000 kroner.

Og regnskabet omtaler ikke, at der skulle være problemer med likviditeten.

Virksomhedens drift gav et resultat på omkring nul kroner.

Egenkapitalen var ved årsskiftet på knap fem millioner kroner, og den samlede gæld var på knap 17 millioner kroner og stærkt stigende.

Hirtshals Entreprenørforretning beskæftigede omkring 70 ansatte og havde også entreprenøropgaver uden for lokalområdet.

For eksempel var virksomheden sammen med MT Højgaard entreprenør på byggeriet af Vestre Fjordpark i Aalborg.

Det har ikke været muligt at få kontakt til Chresten Dalsgaard eller til bestyrelsesformand Thomas Madsen.

Lyse udsigter for de ansatte
For medarbejderne kunne konkursen ifølge Jens Madsen være kommet på et meget værre tidspunkt.

Byggebranchen boomer nemlig, og det vil ikke blive svært for de ansatte at finde et nyt job i en branche præget af arbejdskraftmangel.

- Allerede da de blev hjemsendt blev vi ringet op af virksomheder, der ville have navn og telefonnummer på dem, og flere har allerede fået nyt job, fortæller han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078