23948sdkhjf

Aarsleff køber op i Norge

Per Aarsleff Holding A/S køber 51 procent af rørfornyelsesaktiviteterne i norske Olimb Group med option på de resterende aktier frem til 2022

Per Aarsleff Holding A/S er blevet cirka 100 norske medarbejdere større, efter landets største bygge- og anlægsentreprenør har købt rørfornyelsesaktiviteterne i norske Olimb Group.

Opkøbet skal styrke Aarsleffs position i nabolandet.

- Vi bliver bedre repræsenterede på det norske marked. Vi arbejder i øjeblikket med udstationerede danske medarbejdere, når vi har projekter i Norge. Med opkøbet får vi en permanent afdeling i Norge, der har markedet tæt på. Præcis som vi også har i Sverige, Finland, Tyskland og i flere andre af vores kernemarkeder, siger adm. direktør Ebbe Malte Iversen.

Hvad har Aarsleff købt?
  • Rørfornyelsesaktiviteterne i Olimb beskæftiger cirka 100 medarbejdere og har en omsætning på cirka 165 mio. kroner
  • Selskabet havde i 2016 et driftsresultat på cirka 13 mio. kroner
  • Ifølge Aarsleff er Olimb førende på det norske marked for opgravningsfri ledningsfornyelse og udfører opgaver for offentlige, industrielle og private kunder

Han tilføjer, at det norske selskab giver mulighed for at få mere ud af de investeringer, som Aarsleff foretager på området.

- De ressourcer, vi har sat af til udvikling af produkter og metoder inden for rørfornyelse i eksempelvis afdelingen i Aarhus, får nu et endnu større anvendelsesområde, siger han.

Option på mere
Overtagelsen af rørfornyelsesaktiviteterne er struktureret således, at Aarsleff erhverver 51 procent af aktierne i et nyetableret selskab, som inden transaktionens gennemførelse vil få tilført Olimb Groups nuværende rørfornyelsesaktiviteter.

Samtidig er det aftalt, at Aarsleff får en option på at købe de resterende aktier til indre værdi senest i 2022. Den samlede pris for 100 procent af selskabet er fastsat til 103 mio. kroner. De 51 procent har derfor en værdi på 52,5 mio. kroner.

Options-modellen er valgt for at motivere sælger til at tage aktiv del i det nye selskabs forretning.

- Vi er interesserede i, at sælger også har en fordel i at sikre en god indtjening i selskabet, så de kan være med til at støtte udviklingen, siger Ebbe Malte Iversen.

Påvirker ikke forventninger
Transaktionen vil blive gennemført i første halvdel af september 2017. Overtagelsen ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2016/2017.

Selskabet bliver en del af Aarsleff Rørteknik-segmentets samlede aktiviteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266