23948sdkhjf

MT Højgaard indgår aftale med Ikea

Inden for de næste par år åbner det første Ikea-varehus med beliggenhed midt i en storby – ved Dybbølsbro Station på Vesterbro i København.

Det er netop offentliggjort, at MT Højgaard skal udføre projektafklaringsfasen i forbindelse med varehuset, der får et areal på 37.000 kvadratmeter, fordelt på tre etager.

- MT Højgaard har vist stort engagement og sammenholdt med den kvalitet og organisation de har tilbudt, har vi store forventninger til samarbejdet, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ejendoms- og ekspansionschef i Ikea Danmark.

Projektafklaringsfasen løber frem til marts 2018, hvorefter den resterende del af opførelsen begynder. Det vil her blive offentliggjort, hvem der tildeles entreprisen på byggeriet. Ikea har tidligere meldt ud, at man forventer at åbne i 2020.

Bypark, hotel og ungdomsboliger
Det kommende Ikea-varehus indgår som en del af Dorte Mandrup Arkitekters masterplan for det område, der er omkranset af Kalvebod Brygge, Arni Magnussons Gade, Carsten Niebuhrs Gade og Otto Busses Vej.

På varehusets tag etableres en 18.000 kvadratmeter stor bypark, så man, via taget, kan komme fra Bernstorffsgade til Otto Busses Vej. Der vil også blive etableret omkring 370 bilparkeringspladser og cirka 1.100 cykelparkeringspladser i forbindelse med varehuset.

I alt skal der bygges omkring 74.000 etagekvadratmeter i området. I området længst væk fra Dybbølsbro Station bygger Cabinn et 21.000 kvadratmeter stort hotel med 1.250 værelser, og i den modsatte ende opfører Høpfner Projects og Catella ”Kaktustårnene” med op mod 500 ungdomsboliger, tegnet af Bjarke Ingels Group. De to tårne vil rage henholdsvis 80 og 60 meter i vejret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141