23948sdkhjf

NCC afprøver nyt boligkoncept

NCC Construction Danmark opfører nu de første 8 af i alt 25 rækkehuse i Hillerød. Projektet introducerer et helt nyt koncept, der samler viden på tværs af lande og markeder.
Under overskriften ”No nonsense” har en arbejdsgruppe hos NCC i Danmark arbejdet på at udvikle et boligkoncept, der kombinerer klassisk skandinavisk design med en høj grad af fleksibilitet i forhold til valg af husmodel, indretning og lavenergiklasse.

Konceptet skal stå sin første prøve i Hillerød, hvor NCC nu er klar til at opføre de første 8 af i alt 25 rækkehuse i to plan.

Byggeriet starter i oktober med forventet indflytning inden sommer 2011:

- Vi tror på, at vi i fællesskab har ramt helt rigtigt i forhold til pris og kvalitet. Samtidig mener vi, at timingen er rigtig, da vi oplever, at markedet igen er blevet bedre, vurderer Torben Modvig, direktør i NCC Bolig.

Fra 1½ til 5 etager
Med det nye koncept har NCC arbejdet på at transformere metoder, materialer og løsninger fra Centraleuropa til en dansk kontekst.

Resultatet er et tungt byggeri, der kombinerer robusthed og energilagring. Boligerne bygges af kalksandsten, betondæk og udvendig isolering, som i forening skal sikre en god energieffektivitet.

Hos NCC fremhæver man fleksibiliteten som konceptets helt store styrke. Husene er modulerbare og kan det udformes på mange måder. Indvendigt vil køberne kunne ændre på placeringen af indervægge, og det er fx også muligt at ændre antallet af badeværelser.

Konceptet er foreløbig tænkt anvendt til byggeri i fra 1½ etage og op til 5 etager, og det er udviklet med henblik på at efterleve alle nuværende og fremtidige energiklasser.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.674