23948sdkhjf

Millioner til letbaneudvidelse i Aarhus

Folketingets finansudvalg klar med midler til de indledende miljøundersøgelser, der skal sende letbanen til Brabrand og Hinnerup.

Folketinget har nu sendt de første 5 af i alt 40 millioner kroner af sted til Aarhus, så planlægningen og miljøundersøgelserne af en etape 2 af byens letbane kan gå i gang.

Efter planen skal etapen bestå af en ny linje til Brabrand, hvor det også skal undersøges, om der kan skabes en ny station og trafikterminal med forbindelse videre mod Silkeborg. Etapen sender også letbanen fra Lisbjerg til Hinnerup i Favrskov Kommune, og etapen vil indeholde en linje til Aarhus Ø.

- Det er vigtigt for Aarhus og hele den østjyske vækstregion, at vi kommer videre med næste etape af letbanen hurtigst muligt. Letbanen og den kollektive trafik er ekstrem vigtig, hvis vi i fremtiden skal kunne komme rundt i byen. Derfor vil jeg snarest sende projektet til byrådet, så vi kan træffe beslutninger om, hvilke linjeføringer vi undersøger, siger Kristian Würtz, rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune.

Planerne for en etape 2 af Aarhus Letbane omfatter 10,8 kilometer, der forbinder Aarhus Ø, Aarhus C og Brabrand. Den forventede anlægssum udgør 1.240 mio. kr.

Bag aftalen om at sende 40 millioner kroner til forundersøgelserne står Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125