23948sdkhjf

Arkitektskole køber virtual reality-biograf

Fremtiden er digital og fremtidens arkitekter skal være digitalt dannede, mener Arkitektskolen Aarhus.

Arkitektskolen Aarhus satser målrettet på digitalisering som en integreret del af arkitektuddannelsen.

Skolen har investeret i en 3D virtual reality-biograf, et såkaldt VR Studio, der skal sikre, at de studerende bliver fortrolige med de nyeste digitale redskaber.

For digital dannelse er en forudsætning for at kunne begå sig som fremtidens arkitekt, mener rektor Torben Nielsen:

- De studerende skal forbedrede sig på en verden, hvor digitalisering spiller en større og mere afgørende rolle. Teknologien tager over og digitale modeller bliver en forudsætning for at kunne arbejde som arkitekt. Arbejdsområdet udvides med 3D-modeller, visualiseringer og andre digitale metoder, siger han i en pressemeddelelse.

VR Studio er en 3D-biograf, der anvender digitale modeller til at præsentere en fuldskala virtuel udgave af et givent byggeri, en by eller et landskab. Det er BIM Equity, der har udviklet og produceret VR Studio.

- Fremtiden er digital, og virtual reality er på mange måder en værdiskabende del af den digitale udvikling. Jeg er glad for, at Arkitektskolen Aarhus tager de arkitektstuderendes digitale kompetencer alvorligt, da jeg mener det er en afgørende forudsætning for at Danmark beholder sin globale førerposition inden for arkitekturområdet, siger administrerende direktør Jonas N. Salih.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156