23948sdkhjf

29 nye boliger på vej i Sorø

Lokalt byggefirma vinder indbudt konkurrence i samarbejde med københavnske arkitekter.

På Banevej i Sorø skal et nyt byggeri med 29 lejeboliger i energiklasse 2020 stå klar til indflytning tidligt på foråret i 2019.

I konkurrence med to andre teams er entreprenørfirmaet Kopp Sorø blevet tildelt projektet i samarbejde med det københavnske arkitektfirma Bertelsen og Scheving.

Bygherren er Brand af 1848 Fond – en erhvervsdrivende fond, der har til formål at drive udlejningsvirksomhed og at yde støtte til kulturelle, almennyttige og humanitære formål.

- Kopp Sorøs projekt er særdeles gennemarbejdet. Det har et arkitektonisk og byggeteknisk højt niveau og har endvidere et helt tydeligt præg af respekt for Sorøs helt særlige kultur og natur. Det er væsentlig for os, at de kommende beboere kommer til at bo i lyse, attraktive og energivenlige boliger med meget lavt energiforbrug, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Byggeriet opføres på en central placering midt mellem by og station. Boligerne placeres i en længestruktur, hvor der skabes et indre gårdrum med parklignende karakter, som afgrænses til tre sider og åbner sig mod Sorø Sø mod nordvest. 20 af lejlighederne får tre værelser, mens 9 får fire værelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094