23948sdkhjf

120 nye boliger på vej i Aarhus C.

Det bliver Høgh & Rousing Invest A/S og Haugaard Holding ApS, der vinder muligheden for at opføre 120 boliger samt erhverv ved Godsbanen i centrum af Aarhus. 

Byrådet i Aarhus Kommune har godkendt vinderprojektet blandt fire indkomne bud, og går alt efter planen, vil de nye boliger stå klar til indflytning omkring marts 2020.

Vinderprojektet er tegnet af E + N Arkitektur og kaldes ”The Zigzag Building” som reference til byggeriets zigzagformede nedskalering fra seks etager mod Scandinavian Center til to etager mod Godsbanen.

- Vi er i gang med lokalplanen nu og forventer at sætte byggeriet i gang omkring august 2018. Det et meget, meget spændende projekt, som vi glæder os til at komme i gang med., fortæller indehaver Mads Høgh fra Høgh & Rousing, der regner med at sætte navn på en entreprenør til byggeriet i løbet af foråret.

Del af ny pulserende bydel
Byggeriet omfatter cirka 9.000 kvadratmeter og vil bestå af 2, 3, og 4-værelses lejligheder til udlejning. Hertil kommer små erhvervslejemål i stueetagen ud mod Godsbanen, som primært er tiltænkt kreative værksteder.

Sammen med det gamle Æggepakkeri, der også bliver omdannet til boliger og erhverv, kommer byggerierne til at færdiggøre den østlige del af Godsbanearealerne. 

- Vinderprojektet har en gennemtænkt arkitektur, der skaber en rumlighed og åbner sig mod resten af kvarteret og har gode grønne elementer. Der bliver et fint samspil med selve Godsbanen og det kommende byggeri ved Æggepakkeriet, og jeg er overbevist om, at projektet kommer til at bidrage til vores vision for godsbanearealerne som en ny pulserende bydel med masser af byliv, siger Kristian Würtz, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125