23948sdkhjf

Grønt lys til 166 nye boliger i Aalborg

Byrådet i Aalborg Kommune har netop godkendt to projekter med almene ungdomsboliger, som Boligforeningen Vanggården vil opføre. Det største af byggerierne vil udgøre 7.091 m².
De 166 boliger fordeler sig med 142 i Jyllandsgade og 24 i Korsgade/Kattesundet.

Aalborg Kommune oplyser, at byggerierne er godkendt til en samlet anskaffelsessum på 173,26 mio. kroner – henholdsvis knap 150 og 23,3 mio. kroner.

142 toværelses boliger nær banegård
Det største af projekterne bliver på seks etager inkl. kælder og opføres i en U-form med gavl ud mod Jyllandsgade tæt ved Aalborg Banegård.

Bebyggelsen vil omfatte 7.091 m² brutto og opføres omkring et gårdrum, der skal rumme parkering, som lejlighedsvis kan anvendes til andre aktiviteter.

Boligerne bliver alle på 49,9 m² og indrettes med en fleksibilitet, der gør det muligt at adskille køkken fra opholdsrum og dermed opnå to værelser i hver lejlighed.

Udendørs er det planen at etableres fælles opholdsarealer på etagerne i form af udvidede altaner, som placeres forskudt med orientering mod det fælles gårdrum.

Færdig til august næste år
I Korsgade/Kattesundet ønsker boligforeningen at udnytte to byggefelter til opførelse af etageejendomme med et samlet bruttoetageareal på 1.101 m².

De 24 boliger fordeles med 11 boliger i Korsgade og 13 i Kattesundet med et boliggennemsnit på 46 m².

Byggeriet af dette projekt ventes påbegyndt den 1. december og afsluttet 15. august næste år.

Skal efterleve skærpede energikrav
Teknik- og Miljøudvalget vedtog tilbage i februar 2010, at alment nybyggeri fremover skal overholde kravene til klasse 2015 i BR10.

Dette gælder derfor også Vanggaardens to projekter. Samtidig er godkendelsen betinget af, at kommunen kan blåstemple det endelige udbudsmateriale med hensyn til bæredygtighed og arkitektur, herunder:

• Konkrete løsninger til opfyldelse af de stillede energikrav.

• Løsninger for tilgængelighed og de nære udearealer.

• Facadeudformning, materiale- og farvevalg.

• Kvaliteten i boligernes indretning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094