23948sdkhjf

Hovedstadens milliardbyggerier skal sikres mod social dumping

Regionen og BAT indgår ny aftale, der skal sørge for, at sociale klausuler overholdes på byggepladserne.

Ordentlige forhold og en løn på overenskomstmæssige vilkår på regionens byggepladser er målet med ny aftale mellem Region Hovedstaden og Bygge- Anlægs- og Trækartellet (BAT).

Tirsdag den 12. september blev regionsrådets forretningsudvalg orienteret om aftalen, som skal være med til at sikre, at de sociale klausuler om arbejdsvilkår, der er besluttet i Region Hovedstaden, bliver overholdt.

- De mennesker, som arbejder på vores byggerier, skal kunne forvente ordentlige løn og arbejdsvilkår. Derfor har vi indgået den her aftale, som giver BAT Kartellet adgang til at vurdere forholdene på regionens byggepladser, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), i en pressemeddelelse.

Region Hovedstaden investerer for tiden knap 20 mia. kroner i at bygge og modernisere hospitaler i regionen. Byggerierne skal give patienterne endnu bedre behandlingskvalitet og skabe nye og mere moderne rammer for fremtidens hospitaler.

Sophie Hæstorp Andersen understreger, at regionen er meget bevidst om det ansvar, der hviler på regionen som offentlig bygherre.

- Som offentlig bygherre til store hospitalsbyggerier har vi et særligt ansvar. Derfor har vi vedtaget sociale klausuler og kædeansvar, der sikrer ordenlige løn- og ansættelsesvilkår. Det er vigtigt, fordi skatteydernes penge ikke skal gå til underbetalte udenlandske bygningsarbejdere, siger hun.

I BAT-kartellet er man glade for aftalen, fordi den sikrer byggefagsfagforeningerne adgang til regionens byggepladser.

- Vi har stor erfaring med stikprøvekontrol i forbindelse med social dumping og arbejdsmiljø og aftalen gør, at vi kan besøge byggepladserne og kontrollere, at der ikke fifles med konkurrencevilkårene - hverken på arbejdsmiljøområdet eller med løn og arbejdstid, forklarer Freddy Ridderhaugen, formand for Byggepladspatruljerne under BAT.

Det betyder aftalen

  • Samarbejdsaftalen mellem Region Hovedstaden og giver BAT-kartellet adgang til alle regionens byggepladser ved kontakt til projektchefen på det pågældende byggeri.
  • Aftalen indebærer, at der afholdes kvartalsvise møder mellem BAT-kartellet og Region Hovedstadens Center for Ejendomme om BAT-kartellets observationer på alle.
  • Arbejdsklausuler betyder, at offentlige myndigheder stiller krav om ordentlige løn- og arbejdsforhold, når de indgår kontrakt med private firmaer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109