23948sdkhjf

Kæmpe faskine mindsker risiko for oversvømmede boliger

På Bolbrovej ved Stadion Allé i Rungsted Kyst er flere huse gennem en årrække er blevet oversvømmet, når der har været skybrudslignende nedbør.

Derfor ønskede Hørsholm Kommunes forsyningsselskab, Novafos, at etablere en faskine som en løsning, der forhindrer, at regnvand løber fra arealet ved den lokale idrætshal og ned mod private boliger i området.

Novafos kontaktede ACO og bad om en løsning på en faskine, der kan leve op til Hørsholm Kommunes serviceniveau for regnvandskloakker. Faskinen skal sikre, at vandet bliver opsamlet og kan nedsives uden oversvømmelser til følge.

ACO’s løsning blev en faskine, ACO StormBrixx, der er et modulopbygget regnvandskassettesystem i kunststof. Systemet anvendes til forsinkelse og nedsivning af regnvand og er bygget af grundelementer i et samlesystem.

Løsningen på Stadion Allé er godt 67 meter lang og 1238 kubikmeter stor. Den består af tre lag med kassetter, der dækker et areal på i alt 800 kvadratmeter. Længden af faskinen svarer til bredden af en fodboldbane. De to øverste lag er 12 meter brede. Det nederste lag er tænkt som køl og er 6,6 meter bredt.

Adgang til faskinens indre er sikret via seks søjler med såkaldte adgangselementer, som gør det muligt at nå alle tre lag i faskinen. Faskine-kassetterne gør inspektion og spuling mulig i hele faskinen, og det vægtede Novafos højt i udvælgelsen af ACO’s løsning.

På grund af tilkørselsforholdene leverede ACO de 1.238 kubikmeter grundelementer på fem lastbiler. Desuden har fem små lastbiler yderligere leveret sidepaneler og topplader.

Faskine med tilhørende rør til olieudskiller og sandfang bliver færdigetableret i løbet af september 2017, hvorefter Hørsholm Kommune overtager arealet, hvor det nu er planen at asfaltere området over faskinen og etablere p-pladser.

Projektet er udført med BVN A/S som entreprenør, mens Novafos har leveret ingeniørydelserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11