23948sdkhjf
>

Planter skal dække hele facaden

Cirka 60 mio. kroner har det kostet at renovere og udvide politigården i Næstved. Det færdige byggeri er netop afleveret.

- Vi har fået så meget mere, end jeg oprindeligt turde håbe. Udover at vi nu får samlet administrationen, efterforskningen og anklagemyndigheden under samme tag og har fået et tiltrængt supplement af mødelokaler, så har vi fået en arkitektonisk flot bygning og et interessant løft af vores daglige omgivelser.

Det siger direktør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som her i september har fået overdraget en nyrenoveret politigård i Næstved, som samtidig er blevet udvidet med en ny bygning på 2.700 kvadratmeter.

Projektet til godt 60 mio. kroner er udført i totalentreprise for Bygningsstyrelsen af Sigma Entreprise, Entasis og Oluf Jørgensen.

Den nye tilbygning rummer blandt andet politikredsens ledelse, administration og anklagemyndigheden og har gjort det muligt at samle afdelinger, der tidligere holdt til i andre lokaler i Næstved, Vordingborg og Nykøbing F.

Facaden på den nye tilbygning er begrønnet med planter, som allerede er godt på vej op til første sals højde. De forventes til næste år at dække næsten hele facaden på den to etager høje bygning. Når planterne er fuldt udvoksede, vil blomstringen følge årets gang og danne et mønster på bygningens facade.

Byggeriet lever op til energikravene i det kommende Bygningsreglement 2020. Der er blandt andet installeret styring af temperatur og CO2 i zoner samt 80 kvadratmeter solceller på taget.

Som led i moderniseringen af den gamle politigård er der blandt andet etableret nye kontorer og lagt nye gulve. Herudover er udearealerne retableret, og der er anlagt i alt 130 parkeringspladser. Endelig er en undersøgelsesgarage delvist ombygget, så der er blevet plads til et DNA-rum.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094