23948sdkhjf

Velux-topchef stopper efter 17 år

Jørgen Tang-Jensen - mangeårig topchef hos Velux - stopper til nytår.

Hans afløser er den 52-årige englænder David Briggs, som har været i Firmagruppen siden 1991, skriver Velux i en pressemeddelelse.

- Vi har sammen med ejere og bestyrelse planlagt Jørgens fratrædelse meget længe for bedst muligt at sikre virksomhedens fortsatte positive udvikling, og jeg er glad for at kunne sige, at det er lykkedes på alle punkter, skriver Søren Bjerre-Nielsen i meddelelsen.

- Jørgen afleverer en forretning, som er trimmet til vækst, og med et stærkt ledelsesteam.

 Jørgen Tang-Jensen har været i Velux i hele sin erhvervskarriere.

Han startede i 1981 som produktchef for tilbehørsprodukter, gardiner og rulleskodder, og blev salgs- og marketingansvarlig i 1989.

Siden 2001 har han skrevet CEO på visitkortet i en virksomhed, der i dag opererer over hele verden med egne selskaber i mere end 40 lande og med en stærk position på sit marked.

- Det er mig magtpåliggende at aflevere nøglerne på en mønsterværdig måde, der giver min efterfølger de bedst mulige betingelser, siger Jørgen Tang-Jensen.

Med et jubilæumsår i 2016 med rekorder på både top og bund i ryggen, har han netop sammen med sit team præsenteret strategien for de næste fire år til den globale topledelse ved en konference i Flims i Schweiz.

Det var på sidste dag af den konference, at bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen meddelte 120 medlemmer af den globale ledelse, at Jørgen Tang-Jensen stopper.

Jørgen Tang-Jensen bevarer sin tilknytning til Firmagruppen, idet han forventes at indtræde i bestyrelsen for VKR Holding A/S ved næste generalforsamling i foråret 2018 og kandiderer til at indtræde i bestyrelsen for ejerfonden bag VKR Holding, Villum Fonden i 2019. 

 Afløseren David Briggs startede i Velux France i 1991 og blev general manager for Velux i Storbritannien allerede i 1994.

I 2001 blev han udpeget til at starte VKR Holdings nyetablerede alternative distributionskanal, Altaterra for at servicere det deciderede lavprissegment og private label på markedet for ovenlysvinduer.

Det ledte han med succes, indtil han i 2015 vendte tilbage til Velux A/S som medlem af Velux management group med ansvar for salg, produktudvikling og produktledelse.

- Han har en meget kundeorienteret tilgang og er drevet af at øge betydningen af dagslys og frisk luft i bygninger. Både ejere, bestyrelse og jeg glæder os til at følge og se David udvikle Velux-forretningen til fremtiden, skriver bestyrelsesformanden i meddelelen.

Vagtskiftet markeres 13. december med en reception i Hørsholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109