23948sdkhjf

Lighthouse-projektet i Århus klar til byggestart

Selskabet Havneinvest Århus ApS indleder i denne uge opførelsen af det store Lighthouse-projekt på havnen i Århus. Første fase består af 85 lejligheder og 4 byhuse.
Århus-borgmester Nicolai Wammen og rådmand Laura Hay tager onsdag, den 3. november kl. 14 det første spadestik til Lighthouse-projektet.

Hele byggeriet omfatter ca. 64.000 m², men i første omgang er der tale om 85 lejligheder og 4 byhuse på i alt 8.500 m².

Bygherre er selskabet Havneinvest Århus ApS, som overtog det meget omtalte Lighthouse-projekt omkring årsskiftet 2009/10:

- Finanskrisen satte udviklingen af Århus Havn i stå, og mulighederne for at realisere de store visioner tørrede ind. Men et intenst arbejde med at optimere projektet har resulteret i, at vi nu kan komme videre med at virkeliggøre det, siger Lars-Erik Larsen, der er en af to direktører i Havneinvest Århus.

Sigter mod et varieret boligmiljø
Direktørkollega Rune Kilden forklarer, at selskabet har arbejdet med en meget stram tidsplan for at forberede byggeriet:

- Vi har et rigtig godt og tillidsfuldt samarbejde med sekretariatet for De Bynære Havnearealer. Århus Kommune har vist en enestående evne til at sikre en hurtig og smidig byggesagsbehandling, og vores rådgivere – arkitekterne 3XN og ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard – har ydet en stor indsats for at holde tidsplanen. Lige præcis den slags holdspil, der skal til, for at udviklingsmuligheder kan blive til byggeri, siger Rune Kilden.

De 85 lejligheder varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 200 m². Alle lejlighederne får altan – og på den øverste etage også tagterrasse. De fremtidige beboere i de fire byhuse, som bliver på ca. 150 m² + kælder, får tagterrasse samt direkte adgang til egen p-plads:

- Det har været sigtet at opnå et varieret boligmiljø til gavn for helheden. Projektet spænder dermed fra lejligheder, som er velegnede til forældrekøb – med sigte på unge studerende – til lejligheder, som kan tilfredsstillede liebhavere, der lægger vægt på god plads og enestående udsigt, forklarer Lars-Erik Larsen.

Byggeriet af 1. etape ventes færdig medio 2012. Samtidig med byggestarten på de 89 boliger opfører Havneinvest Århus også fundamenterne til en boligblok på 5.000 m², der ligeledes indgår i projektet med ABB som bygherre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094