23948sdkhjf

Byggeriets forventninger falder en smule

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bygge- og anlægsbranchen venter en lille tilbagegang i det kommende stykke tid.
Danmarks Statistik har netop udsendt sit nyeste konjunkturbarometer, og ser man bort fra sæsonudsving, er den sammensatte indikator faldet fra -29 i september til -33 i oktober.

September måned var den mest positive i cirka to år, men generelt har byggeriets forventninger ligget på et stabilt, lavt niveau siden april 2010.

Flere venter lavere beskæftigelse
Konjunktur-barometeret bygger på branchens forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder sammenholdt med en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den forudgående måned.

Årsagen til nedgangen fra september til oktober er et fald i forventningerne til beskæftigelsen. I september var tallet her således -10 og i oktober -16. Det betyder, at virksomheder med 16 % af beskæftigelsen forventer færre ansatte i oktober-december.

Ordrebeholdningen ligger derimod uændret på -48:

- Samtidig med at der forventes færre beskæftigede, er ordrebøgerne ikke blevet forbedret. Ved udgangen af september måned var der stadig virksomheder med hele 48 % af beskæftigelsen, der havde færre ordrer end normalt. At der stadig ingen fremgang er at spore i bygge- og anlægsbranchen, bekræfter blot vores egne forventninger, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

Byggeentreprenører er mindst negative
Konjunkturanalysen har også undersøgt de respektive faggruppers forventninger til perioden september-november sammenholdt med juni-august.

Her er konklusionen, at maler- og glarmestervirksomhederne har de mest negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation.

De mindst negative forventninger til alle tre områder findes hos byggeentreprenørerne.




Illustration: Danmarks Statistik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079