23948sdkhjf

Carlsberg Byens Europaskole er rejst

Et 14.000 kvadratmeter stort nybyggeri vil næsten femdoble elevkapaciteten, når den nye skole står færdig.

I løbet af skoleåret 2018/19 åbner den nye Europaskole ved Dipylon Porten centralt i Carlsberg Byen. Mandag den 18. september rundede byggeriet en milepæl, da der blev holdt rejsegilde.

- Med Europaskolen giver vi internationale medarbejdere muligheden for at sende deres børn i en offentlig skole på et højt, internationalt niveau. Det betyder rigtig meget både for København og for erhvervslivet, at internationale medarbejdere vælger København og bliver her, siger overborgmester Frank Jensen (S).

BAM Danmark er entreprenør på Europaskolen, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Nord Architects Copenhagen med EKJ som rådgivende ingeniør. Teamet vandt opgaven i omvendt licitation tilbage i efteråret 2015.

Projektet omfatter i alt 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etager. Foruden undervisningslokaler vil byggeriet også omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer.

Tilfører dynamik og kultur
Da Carlsberg Byen sidste år åbnede op for UCC i bykvarterets sydlige ende, rykkede cirka 10.000 studerende og 800 ansatte ind og gav et boost til livet i området.

Noget tilsvarende – om end i mindre målestok – ventes at ske med Europaskolen:

- Skolen ligger i hjertet af Carlsberg Byen, omgivet af fredede bygninger, hotel, restauranter og caféer, og efter min opfattelse fuldendes denne del af Carlsberg Byen med den dynamik og kultur, en skole skaber, siger administrerende direktør Jens Nyhus, Carlsberg Byen P/S.

I dag har Europaskolen cirka 200 elever, men når den nye skole er fuldt oppe at køre i 2021, forventes elevtallet at være øget til 975.

Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-Fonden og Industriens Fond har tilsammen skudt 300 millioner kroner i opførelsen af den nye skolebygning, mens Københavns Kommune finansierer de resterende 150 millioner kroner.

Fakta om Europaskolen

• Europaskolen i København åbnede i august 2014 i Sydhavnen.

• Skolen har i dag ca. 200 elever.

• Når Europaskolen er fuldt udviklet i 2021 vil der gå omkring 975 elever på skolen lige fra børnehaveklasse til den europæiske studentereksamen 'European Baccalaureate'.

• Eleverne er i dag fordelt på en dansk og engelsk sprogsektion. På et senere tidspunkt følger en fransk eller tysk sektion.

• En klasse på Europaskolen i København har i gennemsnit 16 forskellige nationaliteter.

• Skolegangen er gratis, da skolen er en kommunal skole under Københavns Kommune.

• Europaskolen i København er administrativt en del af Sankt Annæ Gymnasium.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141