23948sdkhjf

Gråkjær lancerer nyt entreprisekoncept

Holstebro-entreprenøren vil satse på nøglefærdige anlæg til landbaseret fiskeopdræt i totalentreprise.

Stigende efterspørgsel på fisk til fødevareindustrien har i løbet af de sidste par år fået Gråkjær til at interessere sig for aquaculture.

Entreprenørvirksomheden fra Holstebro har allerede opført syv anlæg til såvel slagtefisk og smolt i henholdsvis Norge, Schweiz og Danmark.

Den erfaring bruges nu som afsæt til at lancere et nyt totalentreprisekoncept: Nøglefærdige anlæg til landbaseret fiskeopdræt.

Ifølge Jens Jensen, der er forretningsudvikler i Gråkjærs aqua-afdeling, har en del af de investorer, der ønsker at sætte kapital i fiskeproduktion, på forhånd et meget begrænset kendskab til branchen. Derfor er der brug for en totalentreprenør.

- Det betyder, at alle leverandører til projektet er samlet under én totalentreprenør, hvilket giver god mening for bygherre, der så kan fortsætte med at drive sin egen virksomhed, mens vi projekterer og opfører anlægget, siger Jens Jensen.

Flere af medarbejderne i Gråkjærs aqua-afdeling har selv arbejdet på fiskefarme og har derfor konkret erfaring med, hvordan en komplet fiskefarm skal sammensættes.

Et såkaldt recirkulerende aquasystem betyder, at der skal anvendes et minimum af vand ude fra, idet vandet renses både mekanisk og biologisk med UV-lys og biologiske filtre og genbruges i bassinerne.

Et fiskeopdrætsanlæg kan dermed placeres, hvor kunderne er, og bygherren vil ikke længere være afhængig af at bygge tæt på havet.

- Vi vil helt sikkert i fremtiden komme til at se fiskeproduktion tæt ved byerne. Så skal fisken ikke transporteres i lastbiler inden slagtning og færdigproduktion og salg i butikkerne, siger administrerende direktør Jan Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109