23948sdkhjf

Stærkt forsinket straffesag er nu for retten

Sagen, der kaldes "entreprenørbranchens svar på sagen om IT Factory" er kommet i gang med en forsinkelse på mere end to år og otte måneder.

En stærkt forsinket straffesag om organiseret bedrageri over for leasingselskaber er onsdag langt om længe gået i gang i Københavns Byret.

En stribe selskaber blev svindlet for cirka 80 millioner kroner, hævder anklagemyndigheden i sagen om entreprenørselskabet FH Byg ApS.

Hovedparten af de påståede kriminelle forhold om mørtelværk, betonknusere og andre maskiner går tilbage til 2007 og 2008. Men også handlinger fra 2006 er med.

Egentlig skulle første retsmøde have været holdt i januar 2015. Imidlertid har byretten igen og igen puffet sagen foran sig.

Først onsdag - 988 dage senere end oprindelig planlagt - kan senioranklager Svend Boye Pedersen læse anklageskriftet højt i retten.

Årsagen til forsinkelsen er talrige sygemeldinger fra den formodede hovedmand BH, der var daglig leder i FH Byg.

Københavns Politi mener, at han faktisk er i stand til at møde frem, og flere gange har Retslægerådet vurderet lægers erklæringer om BH's forskellige sygdomme.

Men dommerne har givet BH såkaldt lovligt forfald og har udskilt ham fra sagen, hvor fire andre mænd, heriblandt hans far, også er tiltalt. Onsdag sidder de i byretten, hvor deres forsvarere melder klart ud:

"Ikke skyldig", "nægtes", "min klient nægter sig skyldig", lyder det under oplæsningen af de cirka 60 punkter i anklageskriftet.

Affæren om FH Byg ApS., der havde hjemme i Glostrup og på Refshalevej i København, er blevet kaldt entreprenørbranchens svar på sagen om IT Factory. Væksten var eksplosiv - og det endte med et brag.

Påstanden er, at leasingselskaberne blev fodret med fiktive fakturaer. Maskinerne blev aldrig leveret til FH Byg ApS, hævdes det, og dermed blev selskaber som Nykredit Leasing, Cito Leasing, Sydleasing, AB Finans og andre angiveligt bedraget.

I øvrigt er BH ud over økonomisk kriminalitet også tiltalt for gennem flere år at have udsat en mand på Vestsjælland for afpresning. Til sidst begik manden selvmord.

BH's forsvarer, Jakob Lunøe, tør onsdag ikke sige, hvornår sagen mod ham kan blive afgjort.

- Han har lovligt forfald til efter nytår, siger advokaten.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11