23948sdkhjf

Moe køber norsk rådgiver

Ingeniørvirksomheden Håheim Prosjekt bliver en vigtig brik i den danske rådgivervirksomheds videre ekspansion på det norske marked

Moe har de senere år styrket sin position i Norge, og det fokus fortsætter.

Virksomheden har opkøbt Håheim Prosjekt, der har kompetencer inden for bygherrerådgivning og projekteringsledelse.

Moe Norge har længe haft et samarbejde med ingeniørvirksomheden, og at man nu har fået Håheim Prosjekt ombord ser adm. direktør for Moe-koncernen, Christian Listov-Saabye, flere fordele i:

- Det, at vi får flere kompetencer og spreder os over flere geografier, gør os mere konkurrencedygtige og øger vores muligheder for at tiltrække spændende og udfordrende projekter og endnu flere kompetente medarbejdere, siger han i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at Håheim Prosjekt og deres ni medarbejdere har et kontor i Tønsberg sydvest for Oslo, mens Moe netop har åbnet kontor i Ski på østsiden af den norske hovedstad.

Herudover har begge firmaer et kontor i byen Asker lidt vest for Oslo.

Norge er en del af strategien
Desuden understreges det, at den lokale forankring i Norge er vigtigt for at realisere koncernens 2020-strategi, som går på, at Moe vil være en nordisk koncern og tværfaglig rådgiver her.

- Den styrke, vi har i Danmark, vil vi gerne opbygge i Norge og på sigt også i Sverige, forklarer Christian Listov-Saabye over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Moe A/S
Moe A/S er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 650 medarbejdere fordelt på fem kontorer i Danmark og tre i Norge.

Moe rådgiver inden for områderne Byggeri, Energi & Industri og Infrastruktur.

Han understreger, at Moe arbejder målrettet på at eksportere deres full-service koncept til det norske marked, og at Håheim Prosjekts kompetencer er en vigtig brik.

Desuden fortæller han, at Moe Norge har oprustet med profiler inden for vej og trafikplanlægning, hvilket er endnu et bidrag til rådgivningspaletten.

Det samme gør sig til dels gældende for infrastrukturområdet, som er under udvikling, lyder det i pressemeddelelsen, hvor Christian Listov-Saabye bliver suppleret af Sune Wendelboe, der er adm. direktør for Moe Norge:

Flere opkøb udelukkes ikke
- Håheim Prosjekt står stærkt inden for bygherrerådgivning og projekteringsledelse. Det har stor værdi for os, da vi indtil nu har fokuseret på projektering og design på det norske marked. Vi har endda primært arbejdet med installationer, vvs og el, så når Håheim Prosjekt samtidig har stor erfaring på konstruktionsområdet, får vi også alle de store ingeniørfag på plads på norsk jord, siger han.

Over for Licitationen udelukker Christian Listov-Saabye ikke, at flere opkøb i Norge kan komme på tale, men han understreger, at der for nuværende ikke er noget på vej.

- Men vi er open for business, hvis det rigtige match for os kommer, siger han.

Han oplyser samtidigt, at de med opkøbet af Håheim Prosjekt er oppe på knap 40 medarbejdere i Norge.

Læs mere om: MOE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125