23948sdkhjf

Udtjente skibscontainere bliver til ungdomsboliger i København

Med Norisol som leverandør er Cph Village i fuld gang med arbejdet på sin første midlertidige studieby.

I sidste uge ankom de første otte containere til Københavns Nordhavn.

Efter op mod 20 år på verdenshavene var de egentlig klar til ophugning, men deres livscyklus bliver nu forlænget i adskillige år – som midlertidige boliger til studerende i København.

Bag projektet står Cph Village, der åbner sin første midlertidige studieby den 1. november på Refshaleøen i København.

Kan blive et vigtigt forretningsområde
I samarbejde med Norisol har Cph Village udviklet et koncept, der forlænger levetiden for de ellers udtjente skibscontainerne med mindst 40 år.

Konceptet er skræddersyet til den cirkulære økonomi, idet de ombyggede containere efter endt brug kan skilles ad, så enkeltdele kan indgå i nye sammenhænge.

- Jeg er virkelig glad for, at Cph Village har valgt Norisol som leverandør til dette projekt. Vores kompetencer inden for energioptimering, facadebeklædning og aptering går op i en højere enhed i containerbyggerier. Og med den boligmangel, der er i de større byer, vil det kunne blive et vigtigt forretningsområde, siger landedirektør Lars G. Poulsen fra Norisol.

Efter ankomsten til Nordhavn får containerne en rustbehandling, hvorefter de males, isoleres og udstyres med vinduer, døre, indvendige vægge, køkken og bad.

I den kommende tid vil flere containere løbende ankomme til industrihallen i Nordhavn, hvor de vil gennemgå en tilsvarende forvandling, inden de sendes videre til Refshaleøen. Leveringstiden på en containerbolig er seks uger, men ifølge Lars G. Poulsen er målet at komme helt ned på fire ugers leveringstid.

2.000 boliger i 2020
Den 1. juli 2017 vedtog Folketinget en ny planlov, der giver kommunerne mulighed for at opføre midlertidige byggerier på grunde, hvor udviklingsplanerne ligger langt ude i fremtiden.

Det er af stor betydning for en virksomhed som Cph Village, der tilbyder et meget fleksibelt boligkoncept. Containerboligerne er flytbare og kan stables, så det i princippet er muligt at bygge en hel by og flytte den fra sted til sted.

Målet for Chh Village og indehaverne Michael Deichmann Plesner og Frederik Noltenius Busck er at etablere 2.000 midlertidige containerboliger på ubenyttede arealer i København inden udgangen af 2020. I første omgang skal firmaet huse 150 studerende på Refshaleøen fra 1. november. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109