23948sdkhjf

GPP Arkitekter skal tegne Esbjergs nye seniorby

Foran fire andre teams er GPP Arkitekter, WE Architecture, Rambøll og SLA onsdag kåret som vinder af arkitektkonkurrencen om et plejecenter med 104 boliger, centerfunktioner og lægehus ved Krebsestien i Esbjerg.

Ifølge Esbjerg Kommune er der tale om en helt ny måde at tænke byudvikling på i et projekt, som i et åbent miljø inkluderer mennesker med demens.

Ambitionen med projektet er lægge grundstenen til en ny bydel, der kan understøtte et aktivt liv med livskvalitet for seniorer. Således er det planen, at der også skal opføres seniorvenlige boliger i området.

- Projektet viser på overbevisende vis, hvordan der kan skabes et attraktivt plejecenter i tæt kobling til fredskoven og to storparceller i nord og syd. Projektet formår i særlig grad at skabe offentlige mødesteder mellem plejecenterets og områdets beboere og svarer særligt overbevisende på, hvordan der kan skabes et trygt og bilfrit miljø, lyder det blandt andet i bedømmelsen.

Det nye plejecenter er designet med det klassiske forsamlingshus som afsæt. Således vil både plejehjemsbeboere og borgere fra nærområdet kunne benytte centrets faciliteter.

Det vindende team skal nu i gang med at projektere det nye plejecenter, der forventes at stå færdigt i efteråret 2020. Vinderforslagets idé til indretningen af den øvrige bydel skal give inspiration til arbejdet med en ny lokalplan for området.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125