23948sdkhjf

Vestjyder vil udfordre typehusbranchen

Syv firmaer samarbejder om et nyt huskoncept. Målet er at skabe lokale lærepladser på Holstebro-egnen.

Huskøbere i Holstebro får nu chancen for at købe en villa, der er tegnet, konstrueret og bygget af lokale firmaer.

Det første ”HolstebroHuset” er allerede ved at blive støbt. Det opføres i Halgaard, tæt på den kommende motorvej og skal bruges til udstilling.

Idéen til konceptet kommer fra Murerfirmaet Bjarne Ørts & Co., der ligger i Vemb vest for Holstebro. Murermester Lars Møller bekymret for den truende mangel på håndværkere. Han har derfor allieret sig med andre håndværkerfirmaer, der også uddanner lærlinge.

   - Hvis vi kan sælge husene, kan vi tage endnu flere lærlinge, siger Lars Møller. Der er alt for mange unge, som ikke kommer i gang, forklarer Lars Møller i en pressemeddelelse.

Håndværkerne går med deres nye projekt ind på et marked, der i et stykke tid har været domineret af store landsdækkende byggefirmaer. Lars Møller pointerer, at disse firmaer kun i begrænset omfang bidrager til det lokale arbejde med blandt andet at uddanne lærlinge.

 - Vi og vores medarbejdere er også skatteborgere lokalt, siger Lars Møller, hvis firma beskæftiger fire lærlinge og i år har modtaget 3F Holstebros arbejdsmiljøpris.

De øvrige parter bag ”HolstebroHuset” er tømrerfirmaet Vejløs Byggeforretning i Holstebro, Mogensen VVScomfort i Holstebro, Idom El og MidtVest Malerfirma i Ulfborg. Huset tegnes af Søren Andersen Arkitekter i Holstebro. Ingeniørfirmaet Grue & Kirkgaard i Holstebro konstruerer teknikken.

 Lars Møller regner med, at det murede ”HolstebroHuset” i sidste ende vil ligge prismæssigt som et standard typehus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094