23948sdkhjf

Byggeriets nye videncenter skal køre landet tyndt

Mobile læringsrum spækket med teknologi skal gøre centret til en gevinst for hele landet.

Undervisningsministeriet har tirsdag offentliggjort, at et nyt videncenter for bæredygtighed, klimarenovering og byggeri skal have base på Learnmark Horsens, som samarbejder med Roskilde Tekniske Skole og Den Jydske Haandværkerskole om driften af videnscentret.

En del af planen er, i samarbejde med Insero Horsens, at indrette to mobile containere med den nyeste teknologi for at drage landet rundt med særligt tilrettelagte læringsforløb.

- For os har det været et hovedomdrejningspunkt, at det bliver hele landets videnscenter, og at så mange elever som muligt får adgang til videnscentrets muligheder. Her har vi fra starten sagt, at eleverne ikke skal komme til videnscentret, men at videnscentret skal komme til eleverne. Derfor har vi valgt den mobile løsning, siger direktør Niels Yde fra Learnmark Horsens i en pressemeddelelse.

Nøgleordet er tværfaglighed
De to specialbyggede containere kan have plads til en klasse ad gangen. Den ene container skal målrettes boligbyggeri, den anden erhvervsbyggeri.

Direktør Henrik Øelund, fra Den Jydske Haandværkerskole, oplyser, at containernes udstyr skal understøtte særlige problemstillinger inden for videnscentrets virkefelt, så eleverne oplever, at det ikke kun er vigtigt at have styr på sit eget håndværk.

Gennem videnscentrets undervisningsforløb skal eleverne således lære at tænke på tværs af håndværk for at sikre bæredygtighed og klimarenovering inden for alle dele af byggeriet.

- Vi skal i fremtiden uddanne håndværkere, som tænker på tværs. Og lige præcis derfor indtænker vi i videnscentrets setup, at for eksempel tømrere, murere og elektrikere får viden om hinandens håndværk. Vi har i vores planlægning af videnscentret haft fokus på at skabe en overbygning på den normale undervisning i det enkelte håndværk, siger Henrik Øelund.

Fuld damp fra august 2018
Learnmark Horsens og de to samarbejdsskoler vil udvikle et bookingsystem, som skal sikre, at containerne står på skolerne og ikke på motorvejene. Inden da skal containerne testes af udvalgte elever i foråret 2018.

- Og så er det ellers meningen, at vi kører ud på skolerne med fuld damp fra august 2018. Derudover vil vi allerede nu sætte gang i processen med at få udviklet læringsforløb og pædagogisk praksis, så vi sikrer størst mulig fleksibilitet i måden, videnscentret bruges på, siger direktør Jesper Østrup fra Roskilde Tekniske Skole.

Som supplement til containerne etablerer videnscentret en lærings- og vidensplatform, som alle erhvervsskoler kan bruge. Her kan de finde læringsforløb og tendenser inden for alle de håndværk, som videnscentret dækker.

Derudover vil videnscentret stå i spidsen for et faglærernetværk, som sikrer, at håndværkene hele tiden har kontakt med videnscentrets aktiviteter – både inden for det enkelte håndværk og på tværs af håndværkene. 

De tre erhvervsskoler leder netop nu efter en videncenterchef, der kan stå i spidsen for for etablering af det nationale videncenter.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094