23948sdkhjf

Bergsten Timber satser på både FSC og PEFC

Softwood-grossisten er blevet certificeret under de to førende ordninger for bæredygtigt træ. Forventningen er, at certificeret træ vil stå for ca. 15 % af omsætningen i 2011.
Stigende efterspørgsel fra markedet og et ønske om at præge udviklingen fik for nogle måneder siden Bergsten Timber til at arbejde frem mod at blive certificeret under FSC og PEFC.

Processen har været godt 1½ måned undervejs, og de to certifikater kom officielt i hus i begyndelsen af oktober:

- Baggrunden er, at vi som virksomhed selv ønsker at være miljøbevidste. Desuden kan vi mærke, at vores kunder – tømmerhandlerne – har øget fokus på området, samtidig med at de offentlige indkøbsvejledninger trækker i den retning, fortæller adm. direktør Morten Bergsten.

Han forklarer, at virksomheden på det seneste har fået flere forespørgsler om certificeret træ, og samtidig ønsker man at være på forkant med – og selv præge – markedets udvikling.

10-15 % af den samlede omsætning i 2011
Hos Bergsten Timber kan man fremover tilbyde certificeret handel med trælast i fyr, gran og lærk.

Under PEFC vil det være softwood fra det finske marked samt konstruktionstræ fra Sverige, mens det primært er varer til offentligt byggeri og eksport, der omfattes af FSC-ordningen.

I 2011 forventer Morten Bergsten, at certificeret træ vil stå for 10-15 % af den samlede omsætning, og umiddelbart vil andelen være nogenlunde ligeligt fordelt mellem de to certificerings-ordninger.

Bedre gennem 2010 end forventet
Bergsten Timber blev etableret i november sidste år , hvor Morten Bergsten valgte at åbne eget firma i kølvandet på DLH’s beslutning om at afvikle af afdelingen for indkøb/salg af softwood fra Finland og Sverige.

Morten Bergsten har en fortid i netop DLH’s softwood-afdeling, og frem mod årsskiftet ansatte han yderligere tre tidligere DLH-ansatte.

I august i år indtrådte den forhenværende Optimera-direktør, Arnold D. Johansen, i ejerkredsen, og i alt tæller den snart et år gamle virksomhed nu seks ansatte:

- Det har været en meget spændende start, og vi har nydt stor opbakning fra kunder, netværk og leverandører. Samtidig kan vi glæde os over, at vi kommer bedre igennem året end forventet som opstartsvirksomhed, siger Morten Bergsten.

Han udtrykker ” absolut positive forventninger til 2011 ” og begrunder det med, at der er flere spændende tiltag under opsejling.

Med tiltrædelsen af Arnold D. Johansen introducerede Bergsten Timber et nyt forretningsområde med komplementære produkter, og her er virksomheden snart klar til at præsentere et nyt projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.673