23948sdkhjf

Samarbejde kobler 3D og 5D tættere sammen i byggeriet

Amerikanske Autodesk og danske Sigma Estimates i globalt samarbejde

De nye teknologier skal arbejdes bedre ind i byggebranchen, mener to teknologivirksomheder.

Fremtiden er i 5D, mener de, og derfor har Autodesk og Sigma Estimates indledt et samarbejde for at få 5D-teknologi ind i fremtidens byggeprojekter for at styrke koblingen fra designfasen til konstruktion- og produktionsfasen. Det oplyser de to firmaer i en pressemeddelelse.

- Sammen kan Sigma og Autodesk langt stærkere udvikle og modne Autodesk BIM / VDC modellen målrettet arkitekter, rådgivere og entreprenører. Den tætte kobling mellem 3D og 5D BIM er helt afgørende for at opnå fuld indsigt og overblik og derved bedre styring af projekterne. Derfor er vi i 5D BIM offensiven, forklarer John Adams der er chefstrateg for byggeri i Autodesk.

Samle projektering, udførsel og økonomi
Løsningen, der samler design, økonomi og beskrivelse i Virtual Design & Construction (VDC) i realtid, betyder, at der nu kan træffes valg baseret på helt nøjagtige informationer. Den tætte kobling udgør fundamentet for det fremtidige partnerskab, der nu skal bredes ud i et globalt marked, der ifølge administrerende direktør Magnus Therkildsen hos Sigma Estimates, er ved at tage det afgørende skridt hen imod digitale produktionsplatforme.

- Med en digital produktionsplatform, kan værdien, der er skabt et sted i produktionen, genbruges i de andre. Det er her, at arkitektfirmaer, rådgivere og entreprenører er begyndt at se, hvordan værdifulde data i 3D modeller kan skabe grundlag for 5D modeller.  Den udvikling sætter vi nu yderligere fart på med dette tætte partnerskab, forklarer Magnus Therkildsen.

5D BIM tegner fremtiden
Først rullede 3D bølgen ind over branchen, men nu handler alt om 5D, som er udset til at være den næste store gevinst ved BIM. Bl.a. fordi nogle af gevinsterne ifølge Magnus Therkildsen er tidsbesparelser, fejlminimering, automatisering af kvalitetssikring samt bedre koordinering og forståelse mellem projektledere og designere.

- 5D er også datamanagement, hvor data flyder frit videre til andre systemer. Derudover leverer 5D data til de efterfølgende processer som f.eks. planlægning, Facility Management mm., og derfor ser vi lige nu, at 5D for alvor rykker ind hos arkitekter, rådgivere, entreprenører m.fl., siger Magnus Therkildsen.

Partnerskabet mellem Autodesk og Sigma Estimates hviler både på et teknologisk og et kommercielt set-up.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14